Οι Τούρκοι παρενοχλούν με ασυρμάτους, το έκαναν και στον Χαρδαλιά: Τους SOF πάντως δεν μπορούν να τους αγγίξουν

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από τον “πρασινοσκούφη”- βατραχάνθρωπο, Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αν. Αιγαίου με ελικόπτερο ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού. Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Να σηκώσει ακόμη περισσότερο τις αξιώσεις της και να διατηρήσει το κλίμα αμφισβήτησης στο ανατολικό Αιγαίο προσπαθεί η Άγκυρα.

Κι αυτή τη φορά μίλησε για «αποστρατιωτικοποίηση» μέσω ασυρμάτου, απευθυνόμενη προς το στρατιωτικό πτητικό μέσο που μεταφέρει τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά σε Σχηματισμούς και φρουρούμενες νησίδες του Αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από τρία διαφορετικά νησιά (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνο), στα οποία μάλιστα η Τουρκία πολλές φορές έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει προβλήματα είτε αυτά έχουν να κάνουν με την παράνομη μετανάστευση, είτε με την έρευνα και διάσωση, είτε με χαμηλές υπερπτήσεις, πετούσε το ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, από τον χώρο του Μνημείου των Ηρώων Πεσόντων, στην Κάλυμνο, δήλωσε:

«Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους. Η δική τους θυσία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης, αφοσίωσης, καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι».

Και πάνω από αυτά τα τρία νησιά το προκλητικό «ραπόρτο» του εκφωνητή από το τουρκικό ραντάρ προς τους ιπταμένους του 2ο ΤΕΑΣ, ήταν ότι «πετάτε πάνω από αποστρατιωτικοποιημένο νησί και πρέπει ν’ απομακρυνθείτε.»

Από το Καστελόριζο έως την Σαβοθράκη οι SOF των Ειδικών Τμημάτων Εθνοφυλακής των νησιών για περισσότερο από μια βδομάδα βρίσκονταν σε βουνά, χαράδρες και νησίδες εκτελέοντας όλο το εύρος των ειδικών σεναρίων που προβλέπονται για την ανακατάληψη Εθνικού εδάφους.
Πηγή εικόνας: ΓΕΕΘΑ

Αυτή είναι μια πάγια τακτική των εκφωνητών στα τουρκικά ραντάρ που παρακολουθούν και καταγράφουν καθημερινά τις δεκάδες πτήσεις που γίνονται από το σύνολο των πτητικών μέσων που ανήκουν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι οποίοι έχουν λάβει εντολή να πατάνε το press στον ασύρματο και να διατυμπανίζουν τις τουρκικές αμφισβητήσεις.

Μια πάγια τακτική που πολλές φορές και κατά το παρελθόν την έζησαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, Αξιωματούχοι των Ελληνικών κυβερνήσεων ή Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που από το «απομακρυνθείτε γιατί πετάτε πάνω από αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή», οι Τούρκοι είχαν περάσει στο «θ’ αναχαιτιστείτε».

Τελευταίος αυτόπτης μάρτυρας αυτής της απειλής και έκνομης ενέργειας στον Ελληνικό ουρανό, είχε γίνει ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην περιοχή του συμπλέγματος των Οινουσσών.

Τότε τα Mirage 2000-5 στην κυριολεξία κυνηγούσαν και είχαν βάλει στα πυροβόλα τους Τούρκους συναδέλφους τους, οι οποίοι για να ξεφύγουν και θερμοβολίδες είχαν χρησιμοποιήσει και επικίνδυνους ελιγμούς έκαναν πέραν από κάθε αεροπορική δεοντολογία, ενώ άκουγαν τα «γεράκια» της 331 Μοίρας «Θησέας» να λέμε «σταθερά στα guns», εννοώντας πως διαρκώς τα τουρκικά F-16 δεν ξέφευγαν από το στόχαστρο των Δελταπτέρυγων.

Ο ανορθόδοξος πόλεμος των SOF στα νησιά απάντηση των Ειδικών Δυνάμεων

Πάντως η απάντηση των τελευταίων ωρών από τις Ειδικές Επιχειρήσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ήταν ιδιαίτερα ηχηρή και αποτρεπτική, με την μεγάλη άσκηση που έγινε από το Καστελόριζο μέχρι τη Σαμοθράκη και στις νησίδες του Αιγαίου.

Την ώρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ ομιλεί για την αποστρατιωτικοποίηση και τα τουρκικά Μη Επανδρωμένα πετούν οποιαδήποτε ώρα εντός του FIR Αθηνών και καταγράφουν τις κινήσεις που γίνονται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (σ.σ. πριν λίγες ώρες καταγράφησαν άλλες 16 παραβιάσεις από τουρκικό UAV ANKA), οι SOF των νησιών εκτέλεσαν ειδικά σενάρια ανορθόδοξου πολέμου.

Αποστολές και ενέργειες μεσαίας και μεγάλης κλίμακας που έχουν να κάνουν με την ανακατάληψη Εθνικού εδάφους και που στόχο έχουν την ενίσχυση των τακτικών δυνάμεων για την εκδίωξη των εχθρικών δυνάμεων.

Καταδρομικές ενέργειες στις οποίες οι ίδιοι οι SOF μετρούν τις δυνάμεις τους χωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες, βρισκόμενοι- σύμφωνα με ορισμένα σενάρια- εντός της περιοχής που έχει καταληφθεί από εχθρικά στρατεύματα.

Ψυχολογικός πόλεμος, δολιοφθορές και εξουδετέρωση στρατηγικών στόχων είναι ορισμένα απ’ όσα εξέτασαν γι’ ακόμη μια φορά όλοι οι SOF των νησιών, οι οποίοι στο σύγχρονο περιβάλλον μάχης καλούνται ν’ αναλάβουν εκείνα που δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας οι υπόλοιπες δυνάμεις των τακτικών συγκροτημάτων.

Τα στελέχη από τα Ειδικά Τμήματα των νησιών, που εντάσσονται στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, θεωρούνται ο απόλυτος γνώστης και πολλαπλασιαστής ισχύος στο ανατολικό Αιγαίο καθώς εφόσον απαιτηθεί η χρησιμοποίησή τους απέναντι στις προκλήσεις στο πεδίο, είναι αυτοί που γνωρίζουν απόλυτα τον χώρο και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην διατήρηση του ενιαίου Εθνικού εδάφους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Ελλάδα απαντά με εγρήγορση των Ενόπλων Δυνάμεων στις προκλήσεις διαρκείας της Τουρκίας: “Αστακοί” τα νησιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: