Η πιο απροσδόκητη ήττα για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Εχασε από το Νο 163 της παγκόσμιας κατάταξης

Στιγμιότυπο από το tennis tv




Για 1η φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τενίστα που βρίσκεται εκτός του Top100 της παγκόσμιας κατάταξης!

Τότε, ήταν ο Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο103) που τον είχε κερδίσει στον 2ο γύρο του 250αριού τουρνουά της Μετς, στη Γαλλία.

Τώρα, είναι ο Ρόμαν Σαφιούλιν, που και πάλι επί γαλλικού εδάφους, πετυχαίνει ιστορική νίκη.

 

Ο Έλληνας τενίστας γνώρισε ήττα-σοκ από τον Ρώσο, Νο163 τενίστα στον κόσμο και αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση του Open 13 της Μασσαλίας, κάνοντας απογοητευτική εμφάνιση.

Μετά από μια ώρα και 35 λεπτά μάχης, ο Σαφιούλιν επικράτησε με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στον παρθενικό ΑΤΡ ημιτελικό της καριέρας του. Εκεί, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ και Ίλια Ιβάσκα.

Αυτήν η ήττα για τον Στέφανο, είναι η πιο βαριά στην καριέρα του, σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ τουρνουά, από πλευράς κατάταξης του αντιπάλου του. Ενώ, έχει να ηττηθεί από τενίστα με χαμηλότερη κατάταξη, από τον Μάρτιο του 2018. Τότε, είχα χάσει σε ένα Τσάλεντζερ τουρνουά της Γουαδελούπης από τον Κριστιάν Γκαρίν (Νο223 τότε, Νο19 τώρα).

Βέβαια, ο Σαφιούλιν μόνο για… Νο163 δεν έπαιξε, κάνοντας απίθανο ματς. Με το επιθετικό του στιλ, “έσπαγε” κάθε μπάλα που είχε στο forehand του και απειλούσε συνεχώς το σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει.

Με 50/83 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον προημιτελικό ο Έλληνας τενίστας, που αντιμετώπισε 13(!) break point ευκαιρίες του Σαφιούλιν. Ο Ρώσος μέτρησε 2/13 και με ένα break σε κάθε set, έφτασε στην ελεγχόμενη επικράτηση.

Ο Νο1 του ταμπλό ήταν ο πρώτος που έφτασε σε break point (στο 2-2 του 1ου set) όμως αφού δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, δεν ξαναέφτασε σε τέτοιο σημείο!

Με 41/54 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 24χρονος Σαφιούλιν, που πανηγύρισε την παρθενική νίκη του κόντρα σε Top10 τενίστα και από την επόμενη εβδομάδα θα αναρριχηθεί -τουλάχιστον- στο No150 της ΑΤΡ.

Πηγή: tennis24,gr

Με μεγάλη δυσκολία ο Ολυμπιακός κέρδισε την αποδεκατισμένη ΑΕΚ, 76-70, στα Δύο Αοράκια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: