Οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση στο τραπέζι των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ: Παρών και ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της ΟυκρανίαςΝτμίτρο Κουλέμπα συνομιλεί με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. EPA, Alexandra Beier




Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σήμερα τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την ουκρανική κρίση.

έπειτα από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών Το Σαββατοκύριακο υπήρξε κλιμάκωση ων εχθροπραξιών με θανάτους και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και ανακοίνωση περί επικείμενης συνόδου κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα αναμένεται να είναι παρών στο πρόγευμα των ευρωπαίων ομολόγων του.

Άλλα ζητήματα στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη Βοσνία, που βιώνει τη χειρότερη πολιτική κρίση από το τέλος του πολέμου το 1995.

Επίσης και η κατάσταση στο Μαλί, όπου η ΕΕ καλείται να αποφασίσει εάν θα βάλει τέλος στην στρατιωτική αποστολή της για την εκπαίδευση των ένοπλων δυνάμεων της χώρας του Σαχέλ μετά το πραξικόπημα και την δυσμενή τροπή που πήραν οι σχέσεις ανάμεσα στο Μπαμακό και τους εταίρους του, ειδικά το Παρίσι.

Mε πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Τα ρωσικά στρατεύματα έλαβαν διαταγή να προχωρήσουν σε εισβολή, ισχυρίζονται οι Αμερικανοί: Ο Πρόεδρος παραμένει στο Λευκό Οίκο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: