Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία και οι οικονομικές κυρίως συνέπειες σε ολόκληρο τον πλανήτη και την Κύπρο, είναι το κύριο θέμα που προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα όλων των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου.

Άλλα θέματα στον Τύπο αναφέρονται στις σκέψεις για αναθεώρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στην μονοδρόμηση της λεωφόρου Μακαρίου, στις διαμαρτυρίες για τις εξετάσεις τετραμήνου και στις ανησυχίες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για την παγίδευση πουλιών στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκτός ελέγχου ο Πούτιν», γράφει ότι δεν υπήρχε καμιά ελπίδα μέχρι χθες βράδυ για διεξαγωγή συνομιλιών Μόσχας και Κιέβου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα χέρια Κυπρίων περνά η RCB Bank λίγο πριν από τις κυρώσεις. Αλλού αναφέρεται σε θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ στο ποδόσφαιρο, προσθέτοντας ότι στην εξάδα πέρασε η Πάφος και εκτός βρέθηκε η Ομόνοια.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τα ρωσικά στρατεύματα στραγγαλίζουν το Κίεβο», αναφέρεται σε παραλήρημα Πούτιν για Ναζί, ναρκομανείς και απειλές κατά Σουηδίας και Φινλανδίας. Σε άλλο θέμα στις εσωτερικές στου σελίδες ο «Π» αναφέρει ότι αλλάζουν αλλά δεν αίρονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αλλού γράφει ότι στην Κύπρο το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει παράταση υφιστάμενων μέτρων για μείωση του κόστους της ενέργειας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σφυροκοπούν ανελέητα το Κίεβο» γράφει ότι προελαύνουν οι Ρώσοι και λέει για συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα και για δραματικές ώρες για τους Ουκρανούς. Αλλού αναφέρει ότι η λεωφόρος Μακαρίου μονοδρομείται από τη Δευτέρα, από το ύψος του Χίλτον μέχρι το σταθμό Λυκαβηττού. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι προς ποινική δίωξη οδηγείται υπόθεση δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση.

Η  «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πίεση και αυξήσεις τιμών χωρίς στήριξη των φτωχών νοικοκυριών», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει διεθνώς τις τιμές την ενέργειας και βασικών πρώτων υλών. Αλλού γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανίας με τρομακτικές ζημιές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνου, του θεσμού που καταστρέφει το μέλλον τους, ζητούν οι μαθητές.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Κίεβο προετοιμάζεται για επίθεση από τη Ρωσία», γράφει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν νέα διαδρομή προέλασης στην ουκρανική πρωτεύουσα. Αλλού αναφέρεται σε φόβους για συνέπειες στην κυπριακή οικονομία από την κρίση στην Ουκρανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ΜΚΟ βλέπουν ανησυχητική  άνοδο στην παγίδευση πουλιών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: