Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το Ουκρανικό και η στάση της Κύπρου στο ζήτημα, οι διεργασίες κομμάτων ενόψει προεδρικών, η προώθηση της πρότασης της Λευκωσίας για ΜΟΕ, και το ΓεΣΥ είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα, στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριό της θέμα με τίτλο «Σε έξι πυλώνες η βιωσιμότητα ΓεΣΥ» πως τα μέτρα που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας με παρέμβασή του προς τον ΟΑΥ αναμένεται να υιοθετηθούν από τον Οργανισμό.

Επίσης αναφέρει πως η ΕΕ απειλεί με αυστηρές κυρώσεις τη Ρωσία, αλλά θέτει σε κίνδυνο και τη δική της οικονομία. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, δήλωσε ότι θα έρθουν ουκρανικές εταιρείες στην Κύπρο και ότι η χώρα μας θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Τουρκική Δημοκρατία Β. Κύπρου τα κατεχόμενα για τον Λαβρόφ» γράφει πως ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας επιχείρησε να παρουσιάσει τις δικοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο ως διαπραγμάτευση μεταξύ κρατών, επικρίνοντας το Κίεβο που δεν συνομιλεί με τους αυτονομιστές.

Αλλού αναφέρει πως η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών ακύρωσε δύο διαγωνισμούς εξαιτίας λανθασμένων αποφάσεων του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης αναφέρεται στην τροποποίηση των προϋποθέσεων εισόδου εμβολιασμένων και μη στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα με τίτλο «Στέφανος, Νικόλας τετ-α-τετ» ότι οι ηγέτες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ θα έχουν πρώτο ραντεβού χωρίς συνοδούς και ορίζουν τεχνικές επιτροπές για να χτίσουν πλαίσιο συνεργασίας.

Αλλού γράφει πως δεν κοπάζουν οι ροές μεταναστών στο Πουρνάρα. Επίσης αναφέρει πως ηχούν σειρήνες πολέμου στην Ουκρανία.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Τρομάζει το νέο τσουνάμι ακρίβειας με πληθωρισμό 25% στην ενέργεια» γράφει πως διευρύνεται το μέτωπο κατά της ακρίβειας και ότι το Σάββατο θα υπάρξουν κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις.

Επίσης γράφει πως από σήμερα θα εφαρμοστεί το ειδικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης με χορό. Εξάλλου αναφέρει πως ετοιμάζονται μέτρα κατά των καταχρήσεων του ΓεΣΥ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριό της θέμα με τίτλο «Η Ουκρανία κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» πως η χώρα καλεί όσους πολίτες της βρίσκονται στη Ρωσία να επιστρέψουν στην Ουκρανία καθώς και ότι θα συγκληθεί κατεπείγουσα σύνοδος των ηγετών της ΕΕ, με τις ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις για τον αγωγό πετρελαίου.

Επίσης γράφει για την ευρεία καταδίκη σε σχέση με τις κατηγορίες που προσάπτει το κατοχικό καθεστώς στον Τ/κ δημοσιογράφο Αλί Κισμίρ. Αλλού αναφέρει πως ο ΔΗΣΥ ζητεί την έκδοση ψηφίσματος από τη Βουλή για καταδίκη της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας της Κύπρου για τα μέτρα κατά κορωναϊού που θα τεθούν σε ισχύ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: