Δολοφονία Άλκη: Θρίλερ με τον 20χρονο ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία * 6 άτομα στο στόχαστρο των ερευνών [videos]

File photo: Παίκτες του Άρη ανάβουν κερί στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, πριν την έναρξη του αγώνα Άρης – ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Super League, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Συνολικά 6 άτομα από το στενό περιβάλλον του 23χρονου χούλιγκαν που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα.

Ανάμεσά τους 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία μια μέρα πριν ταυτοποιηθεί  και δυο μέρες μετά την στυγνή δολοφονία του Άλκη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 20χρονος πέρασε οδικώς τα σύνορα από τον συνοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή στις 2 Φεβρουαρίου, στις 23:45 , πριν αναζητηθεί στο πλαίσιο των ερευνών και ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι των γεγονότων.

  • Ο 20χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιγράφεται ως “σκληρό μέλος” του ίδιου συνδέσμου με τον 23χρονο, με τις αρχές να αναζητούν τα ίχνη του, προκειμένου να εξεταστεί στο πλαίσιο των ερευνών.

Βάσει των ως τώρα γνωστών στοιχείων, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα για τον 20χρονο ο οποίος σημειώνεται ότι ήταν συγκατηγορούμενος του 23χρονου συλληφθέντος χούλιγκαν, στο αιματηρό περιστατικό οπαδικής βίας το 2019.

Οι δράστες φέρεται ότι είχαν χαρτογραφήσει καλά την περιοχή όπου βρίσκονταν ο 19χρονος Άλκης και η παρέα του, δίπλα από το γήπεδο του Άρη στου Χαριλάου.

  • Γνώριζαν τους δρόμους διαφυγής, πότε θα χωριστούν τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν αλλά και την επικινδυνότητα του σημείου, λόγω της παρουσίας αντίπαλων οπαδών σε μαγαζιά της περιοχής.

Βάσει πληροφοριών του ΣΚΑΪ, οι αρχές έχουν στην διάθεση τους βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο 20χρονος να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς επίσης και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται κοντά στον σύνδεσμο όπου μετέβησαν, μετά τη δολοφονία, ο 23χρονος κατηγορούνενος και άλλα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ίδιο μέσο επεσήμαναν ότι υπάρχει ένα άτομο, τα χαρακτηριστικά του οποίου προσομοιάζουν σε αυτά του 20χρονου και για αυτό οι αρχές μετέβησαν στο σπίτι του το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου να τον υποβάλλουν σε μια άτυπη εξέταση, ωστόσο διαπίστωσαν ότι μία ημέρα νωρίτερα έφυγε για την Αλβανία.

Οικονόμου: Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες

Ερωτηθείς αν έχουν βάσει οι πληροφορίες για διαφυγή υπόπτου στο εξωτερικό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι «το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή».

«Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κούγιας: έξι – επτά οπαδοί έχουν ταυτοποιηθεί

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για άλλους 6 – 7 οπαδούς που έχουν ταυτοποιηθεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης αναφέροντας ότι του προσκόμισαν φωτογραφία όπου ο φερόμενος ως δολοφόνος εμφανίζεται μαζί με «αδερφικό του φίλο», όπως τον χαρακτήρισε, γιό ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας του τμήματος αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/ΣΚΑΙ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το έσκασε από τη χώρα 20χρονος που συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: