Διαβεβαιώσεις του προέδρου των δικηγόρων Βερβεσού ότι η ποινή του ΔΣΑ κατά του Αλέξη Κούγια έχει ήδη κοινοποιηθεί

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός μιλάει σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, στην Αθήνα, με θέμα: «Aντισυνταγματικότητες του Νέου Φορολογικού Νόμου», Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Διαβεβαιώσεις ότι στον Αλέξη Κούγια έχει κοινοποιηθεί η ποινή παύση άσκησης της δικηγορίας που του είχε επιβληθεί από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων, δίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Βερβεσός.

Σχετικά ερωτηθείς από τον ιστότοπο zougla.gr, o κ.Βερβεσός αναφέρει:  Όποια αργοπορία υπήρξε, ήταν μέχρι να καθαρογραφθεί και να θεωρηθεί η απόφαση από τον Άρειο Πάγο. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μου. Δεν έχω εικόνα για το πότε την έγραψε η γραμματέας του Αρείου Πάγου. Η μόνη δουλειά που έχω να κάνω, είναι μόλις μου κοινοποιήσει ο Άρειος Πάγος μια καταδικαστική απόφαση να την κοινοποιήσω στον καταδικασθέντα. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος. Από τη στιγμή που επιδόθηκε εντός πέντε ημερών από σήμερα, ο κ. Κούγιας πρέπει να παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα».,

Στον ίδιο ιστότοπο μίλησε και ο Αλ. Κούγιας,

Ερωτηθείς για τη διορία που έχει να παραδώσει την δικηγορική του ταυτότητα είπε: «Υπήρχε αυτό το ζήτησα κι εγώ ο ίδιος παρότι θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αυτή η ποινή από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γιατί το ίδιο χρονικό διάστημα έχω σοβαρότατες θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου την οποία κάνω. Και θέλω να ευχαριστήσω και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που ικανοποίησε αυτό το αίτημά μου.

-Οπότε θα την καταθέσετε τη δικηγορική σας ταυτότητα;

«Ούτως ή άλλως δεν θα παρίσταμαι στα δικαστήρια. Ούτως ή άλλως για δύο μήνες λόγω της ασθένειας μου δεν θα παρίσταμαι. Αναβάλλονται τα δικαστήρια τα οποία, λόγω της αντιμετωπίσεως της ασθένειας η οποία είναι σοβαρή. Τουλάχιστον για δύο μήνες. Ήταν άιτημά μου προς τον σύλλογο το οποίο και ικανοποιήθηκε. Αφού δεν θα παρίσταμαι να εκτίσω και την ποινή μου τώρα».

Με πληροφορίες από zougla.gr

Κωνσταντινούπολη: Αγριο ξύλο μεταξύ Αρχιμανδρίτη και Μητροπολίτη μέσα στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: