Θρηνούμε έναν αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο: Μηνύματα Μητσοτάκη και ευρωπαίων ηγετών για τον θάνατο Σασόλι

File Photo: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Nταβίντ Σασόλι, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, πέρυσι τον Μάιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Το ισχυρό σοκ και τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος από τον ξαφνικό θάνατο του Νταβίντ Σασόλι» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και συνεχίζει:

«Το όραμά του για την Ευρώπη, ως φάρου ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο, θα λάμψει ως διαρκής κληρονομιά. Θρηνούμε αυτόν τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο».

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Τη θλίψη της για την απώλεια του Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο twitter, τονίζοντας ότι ήταν «ένας σπουδαίος Ευρωπαίος» και ένας «περήφανος Ιταλός».

Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει:

«Λυπάμαι βαθιά για την τρομερή απώλεια ενός σπουδαίου Ευρωπαίου και περήφανου Ιταλού.

Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν ένας παθιασμένος δημοσιογράφος, ένας εξαιρετικός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, πρωτίστως, ένας αγαπημένος φίλος.

Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε Ντάβιντ!».

Ο Σαρλ Μισέλ

Για έναν «ειλικρινή» και «παθιασμένο» Ευρωπαίο κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναφερόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα σε νοσοκομείο της Ιταλίας.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μισέλ σημειώνει:

«Νοιώθω λυπημένος και συγκινημένος μετά την είδηση της απώλειας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Ειλικρινής και παθιασμένος Ευρωπαίος, μας λείπει ήδη η ανθρώπινη ζεστασιά, η γενναιοδωρία, η φιλικότητα και το χαμόγελό του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο Μάριο Ντράγκι

Στο μήνυμά του για τον θάνατο Σασόλι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε:

«Ήταν ένας άνθρωπος των θεσμών, βαθιά ευρωπαϊστής, δημοσιογράφος γεμάτος πάθος. Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν σύμβολο ισορροπίας, ανθρωπιάς, γενναιοδωρίας. Τα χαρίσματα αυτά του τα αναγνώριζαν ανέκαθεν όλοι οι συνάδελφοι, κάθε πολιτικής παράταξης και ευρωπαϊκής χώρας.

»Ήταν και η απόδειξη του πάθους του για τα κοινά, της ικανότητάς του να ακούει τους πολίτες και να τίθεται στην υπηρεσία τους. Ο χαμός του μας αφήνει άναυδους. Στην σύζυγό του, τα παιδιά του και όλους τους συγγενείς του, τα συλλυπητήριά μου εκ μέρους της ιταλικής κυβέρνησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ποιος ήταν ο Νταβίντ Σασόλι: Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της RAI που έγινε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: