Τέρμα το «γκάζι» στην Τανάγρα για τα Δελταπτέρυγα Mirage 2000-5 αλλά και την υποστήριξη των Rafale

Mirage 2000 & Rafale F3R της Armee de L’ Air από την πρόσφατη άσκηση “SKYROS” όπου τα Γαλλικά μαχητικά είχαν μετασταθμεύσει στην Τανάγρα. Αυτή η εικόνα αναδεικνύει τη συνέχεια της 332 Μοίρας “Γεράκι” καθώς μέσα στις επόμενες 48 ώρες, τα πρώτα Ελληνικά Rafale θα πάρουν θέση δίπλα σ’ ένα από τα “Δελταπτέρυγα” που υπηρέτησαν για περίπου 30 χρόνια την Πολεμική Αεροπορία. Πηγή εικόνας: Hellasjournal




«Όσο μειώνονταν το πτητικό έργο στην 332 Μοίρα τα προηγούμενα χρόνια, με τα όσα συνέβησαν για πολλά χρόνια στην 114 Αεροπορική Βάση, ελέω της δημοσιονομικής κρίσης αλλά και της προγενέστερης εγκατάλειψης των στρατηγικών όπλων που λέγονται Mirage, άδειαζε και η Πτέρυγα από προσωπικό το οποίο άλλαζε θέσεις εργασίας ώστε να συνεχίσει να είναι παραγωγικό.

  • Διότι εκεί που ήταν, ούτε ανταλλακτικά υπήρχαν, ούτε αεροσκάφη για να πετάξουν όλοι οι ιπτάμενοι. Τον τελευταίο χρόνο τα δεδομένα αλλάζουν και η Πτέρυγα της Τανάγρας μέρα με τη μέρα παίρνει ξανά ζωήΑυτό περιγράφουν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίες που αυτό το διάστημα βρίσκονται κυριολεκτικά υπ’ ατμών, ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες έως τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, που είναι προγραμματισμένη η ιστορική στιγμή για την Πολεμική Αεροπορία, η προσγείωση των πρώτων έξι Ελληνικών Rafale F3R.

«Η έλευση των Rafale F3R φέρνει κάθε μέρα και πάλι τον κόσμο της Τανάγρας πίσω στην βάση του, στις πολεμικές μοίρες που υπηρέτησαν κι αυτό είναι κάτι που παίζει τον δικό του ρόλο για την αναπτέρωση του ηθικού όλων εκείνων που είχαν μείνει στις μοίρες τα «πέτρινα χρόνια» που πέρασαν.», λένε στρατιωτικές πηγές.

«Όπου και να κοιτάξει κανείς παρατηρεί πως υπάρχουν παντού νέα κιβώτια, παραλαβές από την Γαλλία που αφορούν κυρίως τη νέα αεροπορική πλατφόρμα, το Rafale F3R. Πρόκειται για υλικά που προορίζονται για τα νέα αεροσκάφη, ώστε να υποστηριχθεί το βαρύ φορτίο που έχουν την επομένη μέρα της επίσημης ένταξης στην 332 Μοίρα «Γεράκι», περιγράφουν πηγές που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Τανάγρα, στο πλαίσιο της εργασίας τους ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα την Τετάρτη.

Και όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές όλο το επόμενο διάστημα- μήνες, κιβώτια σαν αυτά που βρίσκονται ήδη στα υπόστεγα, έχει προγραμματιστεί να φτάνουν καθημερινά στην Πτέρυγα. Αυτό άλλωστε προβλέπει η τριπλή Ελληνογαλλική συμφωνία που έχει υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη, δηλαδή αγορά αεροσκαφών, όπλα και μετέπειτα τεχνική υποστήριξη…

  • Όπως γράψαμε πριν δυο ημέρες αρκετά είναι αυτά που δεν έχουν γίνει ακόμα και είναι επιβεβλημένα, όπως η εγκατάσταση του νέου εξομοιωτή στην 332 Μοίρα ένα άκρως απαραίτητο καθημερινό εργαλείο για τους αεροπόρους. Όμως κι αυτός όπως επιβεβαιώνουν πηγές από το αεροπορικό Επιτελείο, δεν θα καθυστερήσει να φτάσει και να στηθεί από τους ανθρώπους της εταιρείας, που πρόκειται να «στρατοπεδεύσουν» στην Τανάγρα για τους επόμενους μήνες ώστε να βοηθήσουν κι αυτοί στην επανεκκίνηση της 332 Μοίρας

Η προσπάθεια υλοποίησης ουσιώδους επαναφοράς στην κανονικότητα για την 114 Πτέρυγα Μάχης είχε ξεκινήσει πολύ πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει την απόφαση για την προμήθεια των Rafale F3R. Στον υπουργό Εθνικής άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο μπορεί να πιστωθεί αυτό το έργο που με διαρκείς οχλήσεις και πιέσεις προς την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, ξεκλείδωσε τη συμφωνία που επεξεργάζονταν χρόνια πριν το Ελληνογαλλικό τεχνικό κλιμάκιο, για την υποστήριξη των Mirage 2000-5. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησαν να φτάνουν στην Τανάγρα και κιβώτια για τα «Δελταπτέρυγα» της 331 Μοίρας «Θησέας», ενώ και τώρα που φτάνουν τ’ αναλώσιμα για τα Rafale, υπάρχουν και κάποια ανταλλακτικά για τα Mirage ώστε να μην σταματά η προσπάθεια της αύξησης διαθεσιμοτήτων.

Να σημειωθεί ότι η προ ολίγων ωρών υπογραφή ανάμεσα στην κατασκευάστρια εταιρεία των Mirage & Rafale και την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία για δεκαετή τεχνική υποστήριξη των Mirage 2000, έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον από την στιγμή που ανταλλακτικά για την 331 Μοίρα μπορούν να υπάρχουν σε αφθονία, εφόσον γίνει ο προγραμματισμός για τις μελλοντικές παραγγελίες που απαιτούνται.

Μετά τα Rafale & τις Belh@rra ο άνθρωπος…

Και αυτά τα σημαντικά για την Πολεμική Αεροπορία μαχητικά, είναι που θα υποδεχτούν στο FIR Αθηνών τον σχηματισμό των έξι Rafale F3R, τα οποία αφού πετάξουν πάνω από το προαιώνιο Ελληνικό σύμβολο παγκόσμιας κληρονομιάς, την Ακρόπολη θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

  • Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος και η κυβέρνηση στην εξοπλιστική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων που πάνω από δέκα χρόνια είχαν αφεθεί από τις κυβερνήσεις, όσο κι αν είχαν πιεστεί από την στρατιωτική ηγεσία. Η προσθήκη υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, με κορωνίδα έως στιγμής το πρόγραμμα των αεροσκαφών Rafale F3R και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με τρεις Γαλλικές φρεγάτες Belh@rra, όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί με στόχο την ουσιαστική επίτευξη της Νέας Δομής Δυνάμεων.

Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διακινηθεί τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός αναμένεται πως θα εστιάσει κατά την ομιλία του στην Τανάγρα στον παντοτινό πολλαπλασιαστή ισχύος που δεν είναι άλλος από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν- λακωνικά- τις πληροφορίες πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αφορούν την φορολογική ελάφρυνση επιδομάτων που λαμβάνουν ορισμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως οι ιπτάμενοι που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για την υπεράσπιση των Εθνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι κρυφές stealth δυνατότητες του Rafale F3R: H «Σάρισα» των 4 Mach που οπλίζουν τις πρώτες έξι ριπές της Πολεμικής Αεροπορίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: