Η AstraZeneca «επιστρέφει»: Νέα μελέτη δείχνει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου της γεννά υψηλότερα αντισώματα έναντι της Όμικρον

File Photo: Μια Ταϊλανδέζα εμβολιάζεται με την τρίτη δόση της AstraZeneca (Vaxzevria) σε εμβολιαστικό κέντρο στην Μπανγκόκ. EPA, RUNGROJ YONGRIT




Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι προκαταρκτικά δεδομένα από δοκιμή που διεξήγαγε στο εμβόλιο της για τον COVID-19, Vaxzevria, έδειξαν ότι αυτό δημιούργησε υψηλότερη ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Ομικρον αλλα και των άλλων μεταλλάξεων Βήτα, Δέλτα και Γάμα όταν χορηγείται ως τρίτη αναμνηστική δόση.

Η αυξημένη ανοσολογική ανταπόκριση παρατηρήθηκε σε άτομα που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί είτε με εμβόλιο Vaxzevria είτε με εμβόλιο mRNA, ενημέρωσε η φαρμακευτική εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα υποβάλει αυτά τα δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως, δεδομένης της επείγουσας ανάγκης για ενισχυτικές δόσεις.

Η AstraZeneca ανέπτυξε το εμβόλιο με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και οι εργαστηριακές μελέτες τον περασμένο μήνα διαπίστωσαν ότι μια θεραπεία τριών δόσεων με το Vaxzevria ήταν αποτελεσματική ενάντια στη νέα παραλλαγή που εξαπλώνεται με ταχύτητα.

Τα δεδομένα είναι τα πρώτα που δημοσίευσε η εταιρεία από τις δοκιμές της σε ενισχυτικές δόσεις εμβολίου της.

«Οι σημαντικές αυτές μελέτες δείχνουν ότι μια τρίτη δόση Vaxzevria (είναι το εμπορικό όνομα του εμολίου της Astra Zeneca) μετά από δύο αρχικές δόσεις του ίδιου εμβολίου ή μετά από mRNA ή άλλο εμβόλιο αδρανοποιημένου ιού (J&J) ενισχύει έντονα την ανοσία έναντι του COVID-19», δήλωσε ο επικεφαλής του Oxford Vaccine Group, Aντριου Πόλαρντ.

Μεγάλη βρετανική δοκιμή τον Δεκέμβριο διαπίστωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αύξαινε τα αντισώματα όταν χορηγείτο ως αναμνηστική δόση  μετά τον αρχικό εμβολιασμό είτε με το δικό της εμβόλιοείτε με αυτό της Pfizer’s, που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA.

Ωστόσο, η μελέτη κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια mRNA που κατασκευάστηκαν από την Pfizer και τη Moderna έδωσαν τη μεγαλύτερη ώθηση στα αντισώματα όταν χορηγήθηκαν ως αναμνηστική δόση.

Με πληροφορίες από Reuters

Tην 5η ημέρα διπλάσιοι άνθρωποι μεταδίδουν τον κορωναϊό σε σχέση με την 7η, μετά από θετικό τεστ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: