Αισχρό δημοσίευμα εφημερίδας του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του κ. Βαρθολομαίου: Φαντασιώσεις για τον “Matrix Πατριάρχη”!

File photo: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος στο Φανάρι. Φωτογραφία Νικόλαος Μαγγίνας




Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που υποστηρίζει παθιασμένα τον Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύει ένα αισχρό άρθρο γνώμης (Tamer Korkmaz[1]) εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με τίτλο «Matrix: Πατριάρχης!».

Όπως αναφέρεται -χωρίς κανένα στοιχείο, «ας ξεκινήσουμε με ένα σκληρό ερώτημα: ο κύριος (σ.σ.: Mister στο πρωτότυπο κείμενο) Πατριάρχης τι στο καλό μηχανεύονταν στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου;

‘Η για να το θέσουμε διαφορετικά, ισχυρίζεται:

Το Πατριαρχείο στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου βοήθησε τη FETÖ;

Τέτοια ερωτήματα μπορεί να τα θέσει ο «σημαντικός» ιστορικός İlber Ortaylı;

Και συνεχίζει με ενα σωρό ψέματα:

Δεν υπάρχει πιθανότητα. Δεν μπορεί με τίποτε να τα ρωτήσει!

Ο καθηγητής İlber το μόνο που μπορεί να κάνει για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είναι να του γράψει ένα «ωραιοποιημένο» κείμενο.

Όπως και έκανε στο άρθρο του στην εφημερίδα Hürriyet στις 19.12 με έναυσμα ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε για τον κύριο Πατριάρχη».

Ο συντάκτης επισημαίνει στη συνέχεια τα όσα έχει δηλώσει ο Ortaylı για τις βασικές διαφορές ενός δημοσιογράφου με έναν ιστορικό, επισημαίνοντας το ποιος είναι καλός ιστορικός.

Κάνει αναφορά στη δήθεν «μπουρζουαζία» στην οποία υπακούει ο Ortaylı και ειδικότερα στον «κύριο  Simit» (σσ παραπέμπει στον επιχειρηματία Rahmi Koç) ο οποίος «πριν από 25 χρόνια σε λειτουργία σε εκκλησία είχε φιλήσει το χέρι του Βαρθολομαίου. Και ήταν πάλι δίπλα στον Πατριάρχη το 2007 στα εγκαίνια μιας εκκλησίας που αναστηλώθηκε στο Μοσχονήσι (Cunda)».

Οι δυο τους -σημειώνει- δεν κάνουν χώρια, ενώ στο ιδιωτικό νησί (του Koç)  İncir -στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης-Tuzla- υπάρχει εκκλησία με την ονομασία Γλυκερία…»

Ο Πατριάρχης πήγε στον Biden, γράφει αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο.

«Ας επανέλθουμε στον Πατριάρχη. Πριν από δυόμισι μήνες ήταν στην Ουάσιγκτον. Συναντήθηκε αρχικά με τον Υπουργό Εξωτερικών Blinken και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Biden.

Αυτόν τον Biden που τον Δεκέμβριο του 2019 «υποσχέθηκε στην αντιπολίτευση της Τουρκίας πως θα ανατρέψει την κυβέρνηση!».

Με άλλα λόγια, τον κύριο Biden που ήταν Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος των FETÖ/ΝΑΤΟ/ΗΠΑ στις 15 Ιουλίου 2016.

Η B’aydıntaşbaş και ο Πατριάρχης

Ο Biden έβγαλε “selfie” με κάποιους δικούς του δημοσιογράφους όταν «επισκέφθηκε την Τουρκία ως βοηθός του Προέδρου Obama».

Ένα από τα ονόματα αυτά (των δημοσιογράφων) ήταν η Aslı B’aydıntaşbaş!

Η εγκάθετη -όπως χαρακτηρίζει την καλή συνάδελφο-, δημοσιογράφος (embedded στο κείμενο) Aslı έγραψε για τον Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου (18 Δεκεμβρίου 2009) στην Milliyet: «τον γνωρίζω καλά. Είναι ένας πεφωτισμένος θρησκευτικός λειτουργός… Σε πολλά μέρη του κόσμου διαθέτει τη φήμη και το σεβασμό που δεν μπορεί να βρει στην Τουρκία».

  • Ο Πατριάρχης με τον μυστικό Καρδινάλιο

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο “made in USA” λομπίστας Fetullah αγαπιούνται πολύ!

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 4 Απριλίου του 1996 στο ξενοδοχείο Polat Rönesans.

Οι διαμεσολαβητές αυτής της συνάντησης που παρουσιάστηκε ως «από παράδειγμα του διαθρησκευτικού διαλόγου» ήταν από την πλευρά του Fetullah ο Alaeddin Kaya…

Και από την πλευρά του Πατριάρχη η Aslı Aydıntaşbaş!

Ο Kaya τα τελευταία χρόνια είναι φυλακισμένος λόγω της FETÖ.

Ήταν από τα κοντινά άτομα του Fetullah στην επίσκεψη του στον Πάπα στο Βατικανό (1998).

Η δεύτερη συνάντηση του κυρίου Πατριάρχη και του Fetullah είναι πάλι το 1996, τη φορά αυτή σε «ένα ευρείας συμμετοχής πρόγραμμα διαλόγου»:

Ο Βαρθολομαίος ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε «Αγαπιόμαστε πολύ με τον κ. καθηγητή!».

Το απαράδεκτο άρθρο γνώμης αναφέρεται κατόπιν στον «φιλοπαπικό» Ertuğrul Özbaydın που περιγράφει τον Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου ως «λογικό και άγιο άνθρωπο».

Ο πράκτορας Ertuğrul είχε δηλώσει αγανακτισμένος πριν δύο χρόνια που η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί μετά από 86 έτη.

«Χρειάζεται κανείς να πει πως ο Πατριάρχης ήταν από αυτούς που είπαν πως “η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει μουσείο;”, καταλήγει το δημοσίευμα.


[1] Δημοσιογράφος που στο παρελθόν -κυρίως την εποχή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί- έχει καταφερθεί επανειλημμένα με επικριτικές εκφράσεις εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη

Το μεγάλο πρόβλημα του Ιωάννη Κασουλίδη είναι οι θέσεις που έχει υποστηρίξει στο παρελθόν… Και είναι κακές θέσεις…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: