Το μεγάλο πρόβλημα του Ιωάννη Κασουλίδη είναι οι θέσεις που έχει υποστηρίξει στο παρελθόν… Και είναι κακές θέσεις…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Χωρίς αμφιβολία ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης είναι ένας πολύ καθαρός πολιτικός. Και υπογραμμπιζω από την αρχή ότι δεν είχε καμία σχέση τότε, όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος ενίσχυσε εν αγνοία του την προεδρική του εκστρατεία.

Συζήτησα το θέμα μαζί του και τον πίστεψα. Δεν είναι άνθρωπος που βάζει το χέρι στο μέλι. Θα έβαζα δε μία τελεία και μία παύλα…

Τη «δουλειά» με τον Βγενόπουλο την έκανε το «βαθύ κράτος» του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αν ποτέ αποκαλυφθούν οι επιχειρηματίες και κάποιοι άλλοι που ενισχύουν τα κυπριακά κόμματα είμαι βέβαιος ότι θα λιποθυμήσουμε από τη βρώμα και τη δυσωδία.

Ο κ. Κασουλίδης, λοιπόν, δεν είχε ποτέ σχέση με όλα αυτά και σίγουρα, αν είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα είχαμε αυτά τα φαινόμενα της διαφθοράς, που έχουν διασύρει το νησί σε όλο τον κόσμο.

Ο νέος υπουργός -τι νέος, δηλαδή, αφού απλά επέστρεψε στον τόπο του …«εγκλήματος»- έχει άλλα θέματα, όμως, που αφορούν το Κυπριακό. Και είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Υποστήριξε απαράδεκτες θέσεις, πολύ χειρότερες και από το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Και ορθώς επισήμανε ότι στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου θα υλοποιήσει την πολιτική της κυβέρνησης, όχι τη δική του. Διότι, αν υλοποιούσε τη δική του θα τρέχαμε και δεν θα προλαβαίναμε.

Τα παλιά χρόνια, ο κ. Κασουλίδης δεν ήταν τόσο «προχωρημένος» αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού. Μετά τη θητεία του στις Βρυξέλλες, άλλαξε δραματικά τις θέσεις του. Άραγε τι τους δίνουν (και πίνουν) στην πρωτεύουσα του Βελγίου… Διότι δεν είναι ο μόνος που έπαθε μετάλλαξη… Έχουμε μερικούς ευρωβουλευτές πραγματικά …μπουμπούκια.

Ευχόμαστε τα καλύτερα στον κ. Υπουργό, ο οποίος αναμένεται στην Ουάσιγκτον -εκτός απροόπτου- την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου, για να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο κ. Μπλίνκεν προσκάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη και θα του προκύψει ο κ. Κασουλίδης. Ελπίζουμε ενώπιον του Αμερικανού ομολόγου να εκφράσει τις θέσεις της Κύπρου και όχι τις δικές του…

Μιχάλης Ιγνατίου, Hellas Journal

Ο Τζέφρι Πάιατ δηλώνει τυχερός που έχει συμβολικό πίνακα του Φασιανού στο γραφείο του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: