Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη να παραιτηθεί όπως και τα παρεπόμενά της σε ό,τι αφορά τον διορισμό νέου ΥΠΕΞ και στις διαδικασίες στον ΔΗΣΥ είναι ένα από τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας στην Κύπρο.

Στα πρωτοσέλιδα προβάλλονται επίσης, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορωναϊού, η έκρηξη σε όχημα ακτιβιστών, η έκδοση διαταγμάτων για τρεις ειδικές ζώνες διατήρησης και άλλα.

H Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Επέλεξε τη διάσπαση» γράφει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέρριψε τις διαδικασίες του ΔΗΣΥ και πάει ανεξάρτητος, διεκδικώντας υποστήριξη από άλλες δυνάμεις και τη βάση του ΔΗΣΥ.

Αλλού αναφέρεται στην επιστροφή σήμερα στο σχολείο για περισσότερο από 130 χιλιάδες μαθητές δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, εν μέσω συγκρουόμενων απόψεων εκπαιδευτικών οργανώσεων και Υπουργείου Παιδείας για τους αντικαταστάτες. Γράφει, επίσης, για την έκρηξη σε όχημα ακτιβιστών οι οποίοι δείχνουν λαθρόθηρες.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Απόφαση Ν. Χριστοδουλίδη προκαλεί ρήγμα στον ΔΗΣΥ» γράφει στο κύριο του θέμα ότι παραιτήθηκε από ΥΠΕΞ, απορρίπτοντας και την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τη μεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με τον Ιωάννη Κασουλίδη να επιστρατεύεται ως ΥΠΕΞ.

Αλλού αναφέρει ότι τα 30 χιλιάδες κρούσματα της προηγούμενης βδομάδας και η αύξηση των νοσηλευόμενων αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για πιθανή απαγόρευση της νυκτερινής κυκλοφορίας. Αναφέρεται, επίσης, στο ενδεχόμενο εισαγωγής του ευρώ στα κατεχόμενα.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Εξαγγελία μέσω παραίτησης» και γράφει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποχωρεί από το ΥΠΕΞ και αρχίζει διάλογο με φόντο τις Προεδρικές του 2023, αναφέροντας ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση με τον κ. Χριστοδουλίδη να παραδίδει τα κλειδιά του γραφείου του αύριο Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα στον Ιωάννη Κασουλίδη.

Γράφει αλλού ότι στην έκδοση διαταγμάτων για τρεις ειδικές ζώνες διατήρησης που αφορούν τις περιοχές «Φάρος Κάτω Πάφου», «Ποταμός Περιστερώνας» και «Περιοχή Λυμπιών – Αγίας Αννας» προχωρεί η Κύπρος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το αδιαχώρητο και μακρές ουρές ακόμη και υπό βροχή δημιουργείται στα σημεία δειγματοληψίας rapid test.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Πήραν 1 δις από ρύπους και ΦΠΑ και αρνούνται να δώσουν πίσω 75 εκ. Ευρώ» γράφει ότι την τελευταία πενταετία οι καταναλωτές της ΑΗΚ πλήρωσαν πάνω από 356 εκ. ευρώ σε δικαιώματα ρύπων και πάνω από 750 εκ. σε ΦΠΑ.

Γράφει επίσης ότι δεν καθησυχάζουν οι πρόσφατες ροές στα φράγματα με το Τμήμα Υδάτων να σημειώνει ότι αν δεν ξεπεράσουμε τα 70 εκ. κ.μ. νερού σε πληρότητα, τότε η χρονιά δεν θα είναι καλή. Γράφει επίσης ότι με 530 αντικαταστάσεις μόνο για σήμερα, επανανοίγουν τα σχολεία.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Σε παράκρουση ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου: Τρέμουν ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: