Στη Βραζιλία τα πρώτα κρούσματα Όμικρον στη Λατινική Αμερική: 305 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Brazilian President Jair Bolsonaro leaves the Brasil 21 complex after joining the Liberal Party (PL), in the city of Brasilia, Brazil 30 November 2021. EPA, Joedson Alves




Η πολιτειακή κυβέρνηση στο Σαν Πάουλου, στη νότια Βραζιλία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού, τα πρώτα στη Λατινική Αμερική· τα πρόσωπα που μολύνθηκαν είναι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η πολιτειακή γραμματεία Υγείας του Σαν Πάουλου επιβεβαίωσε την Τρίτη τα δύο πρώτα εισαγόμενα κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού (SARS-CoV-2) στη Βραζιλία.

Η επιβεβαίωση έγινε μετά την αλληλούχηση του γονιδιώματος», διευκρίνισαν οι πολιτειακές αρχές σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

  • Βραζιλία: 305 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 9.700 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 305 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 9.710 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 614.681 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν πλέον φθάσει συνολικά τα 22.094.459· η Βραζιλία παραμένει τρίτη παγκοσμίως στην κατάταξη βάσει του αριθμού των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον ιό, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

  • Μεξικό: 296 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 3.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 296 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 3.307 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 294.246 θανάτους αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά του, το Μεξικό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 3.887.873, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που όμως στελέχη του παραδέχονται πως είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Σαν Πάουλου, Brazil – Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μεξικό, Mexico

Η Αριστερά σάρωσε στην Ονδούρα: Το κυβερνών κόμμα παραδέχεται την ήττα του στις προεδρικές εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: