Πολεμικά Ανθρωποειδή, «αγριόγατες» και «σκύλοι»: Από τον κόσμο του animation στο πεδίο μάχης [video]

File Photo Animation που προσομοιάζει πολεμικό ανθρωποειδές και σκύλο Screenshot via YouTube video Inventions World




Η κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ τα οποία θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις «δύσκολων» περιβαλλόντων είναι ένας από τους βασικούς στόχους της ρομποτικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Αυτό περιλαμβάνει το «προίκισμα» των ρομπότ με αντανακλασικά τα οποία θα είναι αντίστοιχα των ανθρώπινων ή ζώων όπως ο σκύλος, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιδρούν με σταθερότητα και ταχύτητα.

Το ρομπότ των 75.000 δολαρίων που δοκιμάζει ο γαλλικός στρατός

Στην νέα εποχή πολέμου φαίνεται πως θέλει να περάσει ο γαλλικός στρατός ο οποίος έχει αγοράσει το διάσημο Robodog το οποίο και δοκιμάζει για κάθε σενάριο μάχης και πολεμικής επιχείρησης.

Το συγκεκριμένο ρομπότ το οποίο μπορεί να είναι γνωστό σε όλους ως Robodog από την συμμετοχή του σε δυστοπικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, το ονομάζει πλέον «Σποτ» και κόστισε 75.000 δολάρια.

Αυτή τη στιγμή τα επιχειρησιακά σχέδια στα οποία έχει συμμετάσχει αφορούν σε ένα επιθετικό, κατάληψης διασταύρωσης, ένα αμυντικό νύχτας και μέρας καθώς και ένα αντίδρασης σε μάχη εντός πόλης.

H κινεζική εκδοχή

Η κινεζική εταιρεία Unitree Robotics ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει έναν «στρατό» των μαύρων ρομποτικών σκύλων της να κινούνται από κοινού με τρόπο που θυμίζει το… Star Wars

Mε οδηγό την φαντασία

Το βίντεο που ακολουθεί δεν αφορά ένα πραγματικό ανθρωποειδές ρομπότ αλλά πρόκειται για επίτευγμα της 3D animation τεχνολογίας.

Όμως δεν είναι τυχαίο ότι ο όρος Animation στα ελληνικά αποδίδεται με τους όρους σχεδιοκίνηση, εμψυχοποίηση, εμψύχωση, κινούμενη εικόνα, και είναι η ταχεία προβολή μιας σειράς από εικόνες (δισδιάστατης ή τρισδιάστατης μακέτας) ή θέσεων ενός μοντέλου, έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης.

H πραγματικότητα όμως δεν απέχει πλέον τόσο από την ψευδαίσθηση του Αnimation. Kαθώς τα ρομπότ γίνονται αρκετά “έξυπνα”, τόσο ώστε να μπορούν να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον και να ενεργούν αντίστοιχα, η ώρα που η φαντασία θα γίνει πραγματικότητα έχει φθάσει.

Τα γνωστά μας drones έχουν ήδη αλλάξει δραματικά τις συνθήκες του πολέμου και οι ειδικοί πιστεύουν ότι σε κάποια επόμενη φάση τα ρομποτικά όπλα ίσως έχουν μορφή ανθρωποειδούς ή ζώου καθώς θα προσαρμόζονται καλύτερα στο πεδίο μάχης με αντίπαλο τον άνθρωπο στρατιώτη.

 

Η αγριόγατα το πιο γρήγορο ρομπότ στον κόσμο

Είναι το πιο γρήγορο ρομποτικό μηχάνημα με πόδια στον κόσμο. Η αγριόγατα μπορεί να τρέχει με 25 χιλιόμετρα την ώρα. Με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στόχος των κατασκευαστών είναι να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Άτλας: Το ρομπότ της Boston Dynamics

Το Parkour είναι το τέλειο άθλημα για να πειραματιστεί η ομάδα του Atlas με νέες συμπεριφορές τεχνητής νοημοσύνης. Μέσα από άλματα, δοκούς ισορροπίας και θόλους, ωθούν το ανθρωποειδές Άτλας στα όριά του για να ανακαλύψουν την επόμενη γενιά κινητικότητας, αντίληψης και αθλητικής ευφυΐας.

Oι κατασκευαστές του Άτλαντα μιλούν για τις δυσκολίες της νέας τεχνολογίας

Με πληροφορίες από YouTube, Twitter, Ιnside the Lab, euronews, Boston Dynamics

Δείτε «κυνηγούς» drone εν δράσει: Οκτώ τρόποι για να τα καταρρίψεις – Από ακτίνες λέιζερ και μικροκύματα, μέχρι… δίχτυα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: