Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε στη Sony τα δικαιώματα της μουσικής του: Deal ύψους 500 εκατ. δολαρίων

O Bruce Springsteen τραγουδά τον περασμένο Σεπτέμβριο προς τιμήν των θυμάτων της 9/11 στη Νέα Υόρκη, EPA/ED JONES / POOL




Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε τις πρωτότυπες ηχογρφαφήσεις και τα δικαιώματα της μουσικής του στη Sony Music σε μια συμφωνία αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την είδηση μετέρωσε το Billboard, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η πώληση θα δώσει στη Sony την ιδιοκτησία ολόκληρου του καταλόγου του θρύλου της ροκ μουσικής, συμπεριλαμβανομένου του 15 φορές πλατινένιου άλμπουμ «Born In The USA» και του πέντε φορές πλατινένιου «The River», ανέφερε το Billboard.

Η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων συμφωνιών που συνήφθησαν τον περασμένο χρόνο και περιλαμβάνει τη μουσική των David Bowie, Bob Dylan, Paul Simon, Stevie Nicks, Neil Young.

Η Warner Music αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματα των τραγουδιών Ντέϊβιντ Μπόουι τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Dylan πούλησε κατάλογο του με περισσότερα από 600 τραγούδια τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους στην Universal Music Group σε τιμή αγοράς περί τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η Columbia Records της Sony, όπου ο Σπρίνγκστιν ηχογράφησε τη μουσική του, δεν μέχρι στιγμής απαντήσει σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Ωσαύτως και η πλευρά του Μπρους Σπρίνγκστιν.

Με πληροφορίες από Reuters

Ο Spiderman ταξιδεύει στη Βενετία: Για να ανακαλύψει το Μυστικό Του Κρυστάλλου [photo]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: