Ο Λάνθιμος πήρε τις «Χρυσές Σφαίρες», αλλά είχε μάτια μόνο για τον Μπρους Σπρίνγκστιν: Όλα όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες – Όλα τα βραβεία [videos]

epa11063676 (L-R) Greek director Yorgos Lanthimos, US actors Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo and Ramy Youssef pose in the press room with their Golden globe awards for the movie ‘Poor Things’ in the press room during the 81st annual Golden Globe Awards ceremony at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California, USA, 07 January 2024. Artists in various film and television categories are awarded Golden Globes by the Hollywood Foreign Press Association. EPA/ALLISON DINNER




Οι Χρυσές Σφαίρες αρέσκονται να θεωρούν τον εαυτό τους ως το πάρτι της χρονιάς, αλλά αντί για ένα ξέφρενο, γεμάτο σαμπάνια ξεφάντωμα, μερικές φορές μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με μια παράξενη σχολική επανένωση για τους διάσημους.

Κάποιοι συναντιούνται με παλιούς φίλους και συμπρωταγωνιστές, κάποιοι φιλιούνται με τις συνοδούς τους σε κοινή θέα και κάποιοι χαζεύουν τα κουλ παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα.

Κάποιες φορές αυτό συμβαίνει μπροστά στην κάμερα, όπως με τον σκηνοθέτη του “Poor Things” Γιώργο Λάνθιμο ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του για την επαφή του με το είδωλό του, τον Μπρους Σπρίνγκστιν, αλλά τις περισσότερες φορές αυτές οι αλληλεπιδράσεις φυλάσσονται για όταν οι κάμερες είναι κλειστές.

 

Ο Ελληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος ήταν από τους μεγάλους νικητές των Χρυσών Σφαιρών αποσπώντας το βραβείο για την καλύτερη κωμωδία με το Poor Things. Οταν όμως ανέβηκε στο πόντιουμ είχε μάτια μόνο για τον… Μπρους Σπρίνγκστιν.

Και όπως φάνηκε ο Ελληνας σκηνοθέτης συγκαταλέγεται στους πιο ενθουσιώδεις φαν του θρύλου της αμερικανικής ροκ μουσικής.

«Απλώς ήθελα να μιλήσω στον Μπρους Σπρίνγκστιν όλη τη νύχτα», δήλωσε ο Λάνθιμος, παίρνοντας το μικρόφωνο. «Έχουμε τα ίδια γενέθλια – 23 Σεπτεμβρίου!» ανέφερε, ενώ η Έμμα Στόουν και οι υπόλοιποι συντελεστές του Poor Things το διασκέδαζαν πίσω του.

Από πλευράς του, ο τραγουδοποιός χαμογέλασε πλατιά και έκανε χειρονομία επιδοκιμασίας από το τραπέζι όπου καθόταν.

«Είναι ο ήρωάς μου από τότε που μεγάλωσα», εξήγησε ο Λάνθιμος. «Τέλος πάντων, χάνω τον χρόνο μου…» πρόσθεσε, επανερχόμενος στην απονομή….

Σημειώνεται ότι ο Σπρίνγκστιν ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα με το τραγούδι «Addicted to Romance» της αισθηματικής κωμωδίας She Came to Me, αλλά έχασε από το «What Was I Made For?» των Billie Eilish & Finneas O’connell για τη Barbie.

Τα αστεία, οι συζητήσεις και το αναβαθμισμένο φαγητό

Οι Χρυσές Σφαίρες επέστρεψαν γεμάτες σκάνδαλα και συζητήσεις, όπως για το αν ο Τράβις Κέλσι θα εμφανιζόταν με την Τέιλορ Σουίφτ (δεν εμφανίστηκε) και για το ποιος θα έπαιρνε το “προβάδισμα” εν όψει των Όσκαρ.

Κάποιοι γκρίνιαξαν για την κατανομή των θέσεων και άλλοι γιατί δεν έμαθαν ποιοι θα ήταν οι “διπλανοί” τους στο τραπέζι τους.

 

Πάντα επικρατεί αναβρασμός τις στιγμές πριν από την έναρξη του σόου, καθώς τα μεγαλύτερα αστέρια σπεύδουν στο κόκκινο χαλί για να φωτογραφηθούν.

Η Τζένιφερ Λόρενς μπήκε μέσα στην αίθουσα λίγα λεπτά πριν από την έναρξη, με ένα ποτό στο χέρι, ενώ ακριβώς πίσω της ήταν η Όπρα Γουίνφρεϊ με μια πλήρη ομάδα ασφαλείας να ανοίγει το δρόμο για εκείνη.

Ο Χάρισον Φορντ πήρε τη θέση του από νωρίς, σε ένα τραπέζι με τη Σελένα Γκόμεζ. Οι παρευρισκόμενοι ήταν σε μεγάλο βαθμό ενθουσιασμένοι με την αναβαθμισμένη επιλογή φαγητού μετά από χρόνια κοτόπουλου, ψαριού και λαχανικών.

Σύντομα ο Μάρτιν Σορτ προστέθηκε στην παρέα της Γκόμεζ, επιλέγοντας μια θέση που έγραφε “Μέριλ Στριπ”. Ο Σορτ σηκώθηκε γρήγορα για να μιλήσει με τον Φορντ, ο οποίος του έκανε νόημα να παραμείνει καθιστός.

Αργότερα ο Φορντ πήρε το δρόμο του προς τον σκηνοθέτη του “Indiana Jones” Στίβεν Σπίλμπεργκ και την παλιά του συμπρωταγωνίστρια Κέιτ Καπσόου για να τα πούνε.

Καθώς μιλούσαν, ο Μπεν Άφλεκ έκανε μια βόλτα προς τον Τομ Ρόθμαν, οι οποίοι συνομίλησαν και γέλασαν πριν ο Άφλεκ πάρει τη θέση του δίπλα στον φίλο του Ματ Ντέιμον. Η Κρίστεν Γουίγκ φρόντισε επίσης να σταματήσει τον Πολ Τζιαμάτι για να τον συγχαρεί για την την ερμηνεία του στο “The Holdovers”.

Το μυστικό της Γκόμεζ

Οι Χρυσές Σφαίρες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των social media και όχι μόνο για τις βραβεύσεις της βραδιάς. Στο trend Golden Globes του Twitter, έχει αναρτηθεί πολύ υλικό από το «τσάι» της βραδιάς, όπως γράφουν πολλοί από όσους παρακολούθησαν την βραδιά στην τηλεόραση.

Ένα από τα βίντεο που έγινε viral, είναι η στιγμή που η Σελένα Γκόμεζ πλησιάζει την κολλητή της φίλη, Τέιλορ Σουίφτ, για να της πει κάτι που θα ξαφνιάσει στη συνέχεια την ποπ σταρ. Οι δύο φιλενάδες λένε κάποιο μυστικό και αμέσως, πολλοί έσπευσαν να διαβάσουν τα χείλη τους, για να δουν τι είπαν.

Μία από τις επικρατέστερες απόψεις, είναι ότι η Γκομέζ είναι πολύ εκνευρισμένη με την Κάιλι Τζένερ, επειδή δεν την άφησε να βγάλει φωτογραφία με τον σύντροφο της τηλεπερσόνας και ηθοποιό, Τίμοθι Σάλαμε.

Έγραψαν στο Twitter, ότι η Γκόμεζ ίσως να λέει στην Σουίφτ: «Ζήτησα μια φωτογραφία μαζί του και εκείνη (η η Τζένερ) είπε όχι». Η φίλη της ρώτησε έκπληκτη: «Με τον Τίμοθι;» και η Γκόμεζ έγνεψα καταφατικά.

Το φιλί στον σκηνοθέτη του “Οπενχάιμερ” 

Σε ένα διαφορετικό σημείο της αίθουσας, ο Γκάρι Όλντμαν έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο στον σκηνοθέτη του “Οπενχάιμερ” Κρίστοφερ Νόλαν καθώς περνούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, τα τηλεοπτικά τραπέζια αποτελούσαν εξίσου μεγάλη ατραξιόν με τα κινηματογραφικά, με τους ηθοποιούς της ταινίας “The Bear” να κάθονται σε μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία γινόταν όλο και πιο πολυπληθής μετά από κάθε βραβείο.

Οι ηθοποιοί του “The Bear” κάθονταν ακριβώς δίπλα στο τραπέζι του “The Crown“. Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ήταν μία από τις πολλές που πήγαν προς τα εκεί. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ με τη σειρά του φώναζε σε όλη την αίθουσα: “What’s up BEAR“.

Οι διοργανωτές έκρυψαν έξυπνα το μπαρ, το τραπέζι με τα επιδόρπια και κάποια έξτρα σούσι σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο στο πίσω μέρος της αίθουσας, το οποίο κατά τη διάρκεια της βραδιάς γέμισε με τους Φλόρενς Πιου, Χέλεν Μίρεν, Σαμάικ Μουρ, Μπάρρυ Κιόγκαν και Κριστίνα Ρίτσι.

 

Λαμπερή και εντυπωσιακή, η Τζένιφερ Ανιστον Jennifer Aniston) έκλεψε χθες τις εντυπώσεις στην εκδήλωση για τις Χρυσές Σφαίρες.

Η Άνιστον εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με μία εφαρμοστή μάυρη τουαλέτα διάσημου οίκου αλλά αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν τα μαλλιά της που παρέπεμπαν στο διάσημο κούρεμα της Ρέιτσελ Γκριν από τα «Φιλαράκια», την δεκαετία 1994-2004.

US actor Jennifer Aniston arrives for the 81st annual Golden Globe Awards ceremony at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California, USA, 07 January 2024. EPA, ALLISON DINNER

«Αυτά τα όμορφα μαλλιά πραγματικά μου θυμίζουν την αυθεντική Ρέιτσελ», έγραψε ένας θαυμαστής της στο Twitter.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι 54 ετών», έγραψε ένας άλλος: «Αυτή η γυναίκα δεν γερνάει ποτέ».

 Αναλυτικά τα βραβεία

  • Β’ Γυναικείος ρόλος

Ντι’Βάιν Τζόι Ράντολφ για Τα Παιδιά του Χειμώνα

  • Β’ Ανδρικός ρόλος

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζουνιορ, Oppenheimer

  • Α’ Γυναικείος ρόλος σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία

Ali Wong, με το Beef

  • Α’ Ανδρικός σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία

Steven Yeun, Beef

  • Β’ Γυναικείος ρόλος σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία

Elizabeth Debicki, «The Crown»

  • Β’ Ανδρικός σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία

Matthew Macfadyen, «Succession»

  • Καλύτερο Σενάριο

Ανατομία Μιας Πτώσης

  • Α’ Ανδρικός ρόλος σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία (τηλέόραση)

Jeremy Allen White, «The Bear»

  • Καλύτερη Ερμηνεία Stand-Up κωμωδίας για την τηλεόραση

Ricky Gervais, Armageddon

  • Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία

Τζαστίν Τριέ, Ανατομία Μιας Πτώσης

  • Α’ Γυναικείος ρόλος σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία (τηλεόραση)

Ayo Edebiri, «The Bear»

  • Α’ Δραματικός Ανδρικός Ρόλος (τηλεοπτική σειρά)

Kieran Culkin, «Succession»

  • Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

«Το αγόρι και ο ερωδιός»

  • Καλύτερη Σκηνοθεσία

Κρίστοφερ Νόλαν

  • Α’ Γυναικείος ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Έμμα Στόουν, «Poor Things»

  • Α’ Ανδρικός σε Δραματική Ταινία

Κίλιαν Μέρφι, Oppenheimer

  • Καλύτερη Μουσική

Λούντβιγκ Γκόρενσον, Oppenheimer

  • Καλύτερο Τραγούδι

«What Was I Made For?», των Billie Eilish & Finneas, Barbie

  • Κινηματογραφικό και εισπρακτικό επίτευγμα της χρονιάς

Barbie

  • Καλύτερη Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία

Beef

  • Καλύτερη Μιούζικαλ ή Κωμική Σειρά

«The Bear»

  • Α’ Δραματικός Γυναικείος ρόλος (τηλεόραση)

Sarah Snook, Succession

  • Καλύτερη Δραματική Σειρά

Succession

  • Α’ Ανδρικός ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Πολ Τζιαμάτι, Τα Παιδιά του Χειμώνα

  • Καλύτερη Κωμωδία ή μιούζικαλ

«Poor Things»

  • Α’ Γυναικείος ρόλος σε Δραματική ταινία

Λίλι Γκλάντστοουν, Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού

  • Καλύτερη Δραματική ταινία

Oppenheimer




Με πληροφορίες: ertnews, Associated Press

Βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα: Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: