Κύπελλο Ελλάδας: Στους «8» ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Άκπομ – Στο 90+4′ «σώθηκε» ο Παναιτωλικός [videos]

File Photo: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχε ο Τσούμπα Άκπομ (A) για το 3-1, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Λάρισα στο γήπεδο της Τούμπας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Με συνολικό σκορ 4-2 επί της Λάρισας και δύο τέρματα του Τσούμπα Άκπομ, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 3-1 στην Τούμπα επί της ΑΕΛ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 23′ με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη με κεφαλιά, έπειτα από προσπάθεια του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και λανθασμένη εκτίμηση του αμυντικού της Λάρισας.

Ο δικέφαλος του Βορρά απείλησε ξανά στο 47′ όταν εκτέλεσε φάουλ ο Μουργκ, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Ίνγκασον κι έστειλε κεφαλιά προς την γωνία της εστίας του Σουλούκου ο τελευταίος όμως με επέμβαση έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο 60′ η θεσσαλική ομάδα πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Όγκμποε, το οποίο αφού ερευνήθηκε από τον VAR κατακυρώθηκε με σχετική καθυστέρηση με την ισοφάριση (1-1) της θεσσαλικής ομάδας να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.

Η Λάρισα συνέχισε να απειλεί και στο 68′ πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Όγκμποε, η μπάλα όμως εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Τη λύση για τον ΠΑΟΚ έδωσε στο 82′ ο Τσούμπα Άκπομ. Με ωραία κεφαλιά ψαράκι μετά από πρώτη κεφαλιά του Ζίφκοβιτς, παραβίασε την εστία του Σουλούκου για να γράψει το 2-1 και να προσφέρει προοπτική λύτρωσης στην ομάδα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούμπα Άκπομ με ένα εξαιρετικό γωνιακό σουτ πετυχαίνει ένα θαυμάσιο γκολ στέλνοντας την μπάλα στη γωνία της εστίας του Σουλούκου γράφοντας το τελικό 3-1 που επισφραγίζει την πρόκριση της ομάδας του στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στη φάση της επιτυχίας του τέρματος αυτού, ο Βρετανός επιθετικός, πανηγυρίζοντας έβγαλε τη φανέλα του είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και φυσικά αποβλήθηκε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Βιεϊρίνια (84′ Σίντκλεϊ), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Τσιγγάρας (77′ Άκπομ), Σβαμπ (67′ Κούρτιτς), Μουργκ (68′ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Αντ. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86′ Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46′ Ακούμια), Μπαντιμπαγκά (89′ Κούστα), Γλυνός (86′ Μαυρίας), Όγκμποε.

Πρόκριση στο 90+4′ για τον Παναιτωλικό

Στις καθυστερήσεις κατάφερε ο Παναιτωλικός να προκριθεί στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στο γκολ του Νίκου Βέργου στο 90+4′ και διπλασιάζοντας τις νίκες του κόντρα στην αξιόμαχη Νίκη Βόλου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που έπαιξε με αρκετούς βασικούς, είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά έχασε μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία, όταν στο 21ο λεπτό ο Μαλής αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Οι παίκτες του Παναιτωλικού πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχε ο Νίκος Βέργος, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου για την 2η φάση του γύρου των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, το Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΗ ΜΠΕΡΕΡΗ μέσω ΚΥΠΕ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, που δεν είχαν τίποτα να χάσουν, βγήκαν μπροστά κι έγιναν πιο απειλητικοί, με τους Γρομητσάρη, Τζοβάρα και Γκαρθία να χάνουν δύο ευκαιρίες.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Βολιώτες παραλίγο να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά ο Μιράντα «σημάδεψε» το δοκάρι του Ροντρίγκες, για να τελειώσει το παιχνίδι ο Βέργος στο 90΄+4 με το γκολ που σημείωσε στην αντεπίθεση.

Παναιτωλικός: Ροντρίγκες, Λούι (84΄ Αποστολάκης), Μάλης, Κορνέλιους, Περέιρα (57΄ Βέργος), Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (84΄ Χρ. Μπελεβώνης), Μεντόσα, Χουχούμης (65΄ Τσιγγάρας), Καρέλης (84΄ Μπαρμπόσα).

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Αλιατίδης, Τζοβάρας, Κυριακίδης, Γκαρσία, Ροχάνο, Τσουκαλάς (84΄ Μέτσε), Παναγιωτίδης (74΄ Μιράντα), Ανδρέου (74΄ Βλαχομήτρος), Κάσσος, Γρομητσάρης.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Μόνο η ΑΕΚ μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: