Το τελειωτικό χτύπημα στον διεφθαρμένο Μπορίσοφ: Η «Μάτα Χάρι» φωτογράφισε το κομοδίνο του ενώ κοιμόταν [photos]

File photo: Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε προεκλογική συνέντευξη Τύπου. EPA/VASSIL DONEV




Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι μια νέα σειρά αποκαλυπτικών φωτογραφιών του πρώην -πλέον- πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες πριν την Κυριακή, ημέρα βουλευτικών εκλογών.

Στις εκλογές ο Μπορίσοφ και το κόμμα του έχασαν από το νέο κεντρώο κόμμα το λεγόμενο “Κόμμα του Χάρβαρντ” το οποίο έχει ένα και κύριο στόχο: την καταπολέμηση της βαθιάς διαφθοράς δεκαετιών στη Βουλγαρία για την συντήρηση της οποίας και εμβάθυνσή της καθιστούν απολύτως υπεύθυνο τον Μπόικο Μπορίσοφ.

Τουλάχιστον, οι δυο “αστέρες” του νέου κόμματος Πέτκοφ και Βασίλιεφ δείχνουν τον Μπορίσοφ ως πρωσοποποίηση της διαφθοράς.

Η επιχειρηματολογία τους έπεισε τους Βούλγαρους ψηφοφόρους κι έτσι κατέκτησαν την πρώτη θέση, με τον Μπορίσοφ στην δεύτερη.

Ομως, τί ρόλο μπορεί να έπαιξαν οι νέες φωτογραφίες;

Η διαφθορά στη Βουλγαρία είναι τέτοια που ο μέσος πολίτης δεν χρειάζεται φωτογραφίες για να πειστεί. Ωστόσο, ένας πρωθυπουργός ξαπλωμένος με περίστροφο στο μαξιλάρι του και δεσμίδες χαρτονομισμάτων και ράβδους χρυσού στο κομοδίνο, είναι μια εικόνα που αντικαθιστά όχι χίλιες, αλλά χιλιάδες λέξεις…

Πρώτη δέσμη … φωτογραφιών

Η προσπάθεια αποκαθήλωσης του Μπορίσοφ μέσω φωτογραφιών ξεκίνησε από άγνωστους μέχρι σήμερα κύκλους το καλοκαίρι του 2020 όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες:

Ο Μπορίσοφ εμφανίζεται να ξαπλωμένος σε κρεβατοκάμαρα, σκεπασμένος με σεντόνι. Δίπλα, το  ανοιγμένο συρτάρι του κομοδίνου, αποκαλύπτει δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ και ράβδους χρυσού!

 

 

Στις νέες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής στη Βουλγαρία, ο πρώην πρωθυπουργός  είναι και πάλι ξαπλωμένος στο ίδιο κρεβάτι αλλά με διαφορετικό σκέπασμα, γεγονός που δείχνει πως οι νέες φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε κάποια διαφορετική αλλά άγνωστη ημερομηνία.

Στο κομοδίνο υπάρχει πάλι το πιστόλι, δίπλα σε χρησιμοποιημένο προφυλακτικό. Στο συρτάρι του κομοδίνου διακρίνονται πάλι δεσμίδες με χιλιάδες ευρώ, αλλά όχι ράβδοι χρυσού.

Η “Μάτα Χάρι” ….

Ερωτηματικό παραμένει ποιοι κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες που, τελικά, προκάλεσαν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην εικόνα του Μπορίσοφ ο οποίος, έτσι κι αλλιώς είχε φτάσει στο απόλυτο όριο της ταύτισης με την διεφθαρμένη Βουλγαρία.

Το τέλος Μπορίσοφ επιτεύχθηκε. Οι φωτογραφίες σίγουρα βοήθησαν. Ομως, ποιος έστησε το σκηνικό;

Το 2020 ο Μπορίσοφ είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο της χώρας και σφοδρό πολέμιό του Ρούμεν  Ράντεφ πως τον κατασκόπευε με drone για να φωτογραφίσει ιδιωτικές στιγμές του, αμφισβητώντας την εγκυρότητα ορισμένων, αλλά όχι όλων, των φωτογραφιών.

«Έχω πιλοτάρει αεροπλάνα και drones, αλλά δεν έχω καμία σχέση με όσα λέει ο Μπορίσοφ», είχε δηλώσει τότε ο Ράντεφ, πρώην πιλότος μαχητικών. Ο πρόεδρος της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, είπε ότι έχει ένα drone, αλλά απέρριψε την κατηγορία ότι το χρησιμοποίησε για να φωτογραφίσει τον Μπορίσοφ χαρακτηρίζοντάς την «παρανοϊκή, που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας».

  • Ταυτόχρονα ζήτησε ο ίδιος από την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας (NSP) να διερευνήσει την προέλευση των φωτογραφιών.

Η πρώτη σειρά φωτογραφιών πυροδότησε τεράστιες διαδηλώσεις στη Βουλγαρία με αίτημα την παραίτησή του.

Τότε είχε ειπωθεί από τον Μπορίσοφ πως μια γυναίκα, την οποία αποκάλεσε “Μάττα Χάρι”, ήταν αυτή που κατάφερε και μπήκε στην πρωθυπουργική κατοικία και φωτογράφησε το Μπορίσοφ. Επρόκειτο για το μοντέλο Μαγκνταλένα Ταραβισάροβα, γνωστή και ως  Maggie Bader, η οποία όμως αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, λέγοντας πως δεν γνωρίζει ούτε είχε ποτέ σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.

Το ποιός εκτέλεσε την επιχείρηση ίσως δεν έχει και τόση σημασία. Η ουσία είναι πως ο αντίκτυπός της συμπίπτει πλέον με το τέλος εποχής Μπορίσοφ. Τώρα, αν θα έρθει και το τέλος της διαφθοράς είναι μια άλλη κουβέντα.

Μάγοι ή λαϊκιστές; Οι 2 άγνωστοι απόφοιτοι του Χάρβαρντ, που κέρδισαν τις εκλογές στη διεφθαρμένη Βουλγαρία [videos]

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: