O ΠΑΟΚ έχασε από τον Άρη με 0-1 στην Τούμπα, στο ντέρμπι που διεκόπη λόγω επεισοδίων: Αναμένονται βαριές πειθαρχικές ποινές

Αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχουν μπει μέσα στο γήπεδο ενώ διακόπηκε ο αγώνας λόγω επεισοδίων, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ – Άρης για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. .ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Το επεισοδιακό παιχνίδι στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρης ολοκληρώθηκε με 0-1, ενώ υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους εναπομείναντες οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Για την ιστορία, το γκολ των ”κιτρινόμαυρων” επετεύχθη στο 42′ από τον Μαντσίνι.

Ο αγώνας είχε διακοπεί, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν 1-0. Τότε οπαδοί του «Δικέφαλου» πέταξαν δεκάδες αντικείμενα, φωτοβολίδες και τελικά εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνάντησης.

Είκοσι λεπτά μετά την διακοπή του ντέρμπι της Τούμπας από τον Σκωτσέζο διαιτητή, Ρόμπερτ Μάντεν, και το σκηνικό στο γήπεδο είναι σκηνικό μικρής καταστροφής.

Καθίσματα από την Θύρα 4 και πέτρες από τις γωνίες των κερκίδων που αποκολλήθηκαν και πετάχθηκαν, είναι αυτά που φαίνονται στον χλοοτάπητα κι ενώ οι δυο ομάδες, οι διαιτητές και οι αξιωματούχοι της συνάντησης αποσύρθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο, σχεδόν αμέσως μετά την εισβολή των οπαδών. Τελικά αποφασίσθηκε η επανέναρξη του αγώνα.

Επιπρόσθετα, έγιναν τέσσερις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, στις καθυστερήσεις του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ‘Αρη.

Όλες οι συλλήψεις έγιναν μέσα στο γήπεδο, όπου οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού πέταξαν δεκάδες αντικείμενα και φωτοβολίδες, εισέβαλλαν στο τερέν με συνέπεια να διακοπεί ο αγώνας.

  • Τι αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας…

Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα και το άρθρο 15, παράγραφος 4, και πάντα σε εξάρτηση με το περιεχόμενο των εκθέσεων του παρατηρητή, της Αστυνομίας και το φύλλο αγώνα, ο «Δικέφαλος» του Βορρά κινδυνεύει, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και με «λουκέτο» στην Τούμπα από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ.

Αναλυτικά ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει τα εξής:

Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ ακόμη κινδυνεύει με πρόστιμο για ρίψη αντικειμένων και άναμμα πυρσών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: