Ο Ματς Βίλαντερ εκτιμά ότι ο Φέντερερ δεν μπορεί να ξαναγίνει κορυφαίος στον κόσμο

File photo Ο κορυφαίος Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ. EPA / NEIL HALL




Ο Ρότζερ Φέντερερ θα χρειαστεί να κάνει «εκτίμηση της πραγματικότητας» όταν επιστρέψει στο Tour μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα λόγω τραυματισμών, δήλωσε ο Σουηδός, σπουδαίος τενίστας και νικητής επτά Grand Slam, Ματς Βιλάντερ.

Ο 40χρονος Φέντερερ είπε στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, ότι είναι απίθανο να επιστρέψει στους αγώνες μέχρι τα μέσα του 2022, καθώς θέλει να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, μετά από τις πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο και θα ήταν «εξαιρετικά έκπληκτος» αν μπορούσε να παίξει στο Γουίμπλεντον.

Ο Φέντερερ, ο οποίος μαζί με τους Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, έχουν κατακτήσει από 20 Grand Slam στο μονό, είπε ότι θα μπορέσει να αρχίσει να τρέχει τον Ιανουάριο και να επιστρέψει στις προπονήσεις εντός γηπέδου τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να επιστρέψει», είπε ο Βιλάντερ στο Eurosport. «Νομίζω ότι αφού συνεχίζει να το λέει ο ίδιος, προφανώς έχει ως στόχο να επιστρέψει. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι τύποι γίνονται πολύ, πολύ καλοί. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ παίζουν τεράστια παιχνίδια τένις. Και φυσικά, ο Φέντερερ έχει το σερβίς του, αλλά πόσο μεγάλο όπλο είναι ένα σερβίς του Ρότζερ Φέντερερ σε σύγκριση με αυτό του Ζβέρεφ ή του Μεντβέντεφ; Νομίζω ότι αυτή θα είναι η πραγματική εκτίμηση της πραγματικότητας».

Ο Φέντερερ έκανε δύο επεμβάσεις στο γόνατο το 2020 που τον κράτησαν εκτός Tour για περισσότερο από ένα χρόνο και επέστρεψε στη δράση τον Μάρτιο, αλλά κατάφερε να παίξει μόνο 13 αγώνες φέτος.

Ένας νέος τραυματισμός στο Γουίμπλεντον ανάγκασε τον Φέντερερ, ο οποίος κέρδισε το τελευταίο του Grand Slam το 2018 (Αυστραλιανό Όπεν), να παραλείψει το Όπεν των ΗΠΑ καθώς εγχειρίστηκε ξανά.

«Δεν νομίζω ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα παίξει πάρα πολλούς αγώνες στο Tour», είπε ο Βιλάντερ.

«Συνειδητοποιεί ότι έχει ακόμα ευκαιρίες να κερδίσει -ίσως όχι ένα Grand Slam, ίσως όχι έναν τελικό- αλλά τρεις ή τέσσερις αγώνες. Νομίζω ότι για αυτόν αξίζει τον κόπο να επιστρέψει.

Θα γνωρίζει εάν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός όταν βγει στο γήπεδο για τουλάχιστον έναν αγώνα δύο ή τριών σετ με παίκτες όπως ο Ζβέρεφ και ο Μεντβέντεφ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Το Άνφιλντ αποθεώνει τον πιτσιρικά που μπήκε με τη λήξη και πήρε τη μπάλα του CL [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: