Κανονικό φιλμ νουάρ: Μυστήριος θάνατος στο Λονδίνο πάμπλουτης Ρωσίδας * Σύζυγος φυλακισμένου ολιγάρχη – πολέμιου του Πούτιν

File photo: Η Ιρίνα Ισμέτγεβα βρέθηκε νεκρή στον καναπέ της πολυτελούς κατοικίας της στο Κένσινγκτον. Screenshot via YouTube.




Μια πλούσια Ρωσίδα, σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη, η οποία πέθανε μυστηριωδώς στο Λονδίνο φαίνεται να συνδέεται με μια επίπονη διαμάχη στην οποία εμπλέκεται άμεσα ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας,  Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail

Η Ιρίνα Ισμέτγιεβα, 52 ετών, βρέθηκε νεκρή αυτόν τον μήνα στην αξίας 15 εκ. λιρών έπαυλή της στο Κένσινγκτον, γεγονός που οδήγησε τον πλέον εξέχοντα Ρώσο εμιγκρέ στο Λονδίνο, επίσης μεγιστάνα, Ευγένι Σισβάρκιν, να ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας από την  MI5.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο σύζυγός της Ιγκόρ Ισμέτσγιεφ,55 ετών, πρώην γερουσιαστής που φυλακίστηκε στη Ρωσία , είχε εξοργίσει τον κύκλο του ηγέτη του Κρεμλίνου αρνούμενος να εκκενώσει και να πουλήσει το οικογενειακό ροζ κάστρο στυλ άρ νουβό, αξίας 35 εκατομμυρίων λιρών το οποίο – ατυχώς – είναι  κοντά στο κάστρο του Πούτιν.

Μια σκληρή διαμάχη για το κάστρο αυτό ξέσπασε το 2006 όταν ο σύζυγος της Ιρίνα ενημερώθηκε ότι ο θόρυβος από τα συχνά πάρτι πυροτεχνημάτων της οικογένειας ενοχλούσε τον Πούτιν, την τότε σύζυγό του Λιουντμίλα και τις δύο κόρες τους, καθώς επίσης αναστάτωνε τα κατοικίδια σκυλιά και την κατσίκα τους.

  • Ένας ακόμη πιο κοντινός γείτονας που φέρεται να εξοργίστηκε από τον Iσμέστγεφ ήταν ο Νικολάι Πατρούσεφ,  τότε επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB, – διαδόχου της KGB – ο οποίος συνδέθηκε στη Βρετανία με την δηλητηρίαση του αντιφρονούντα Αλεξάντερ Λιτβινένκο με πολώνιο-210 το 2006. Ο Πατρούσεφ, επί μακρόν γραμματέας του παντοδύναμου Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, υπέστη κυρώσεις από τις ΗΠΑ μετά τη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι το 2018.

Στον μεγιστάνα των πετρελαίων και της ναυτιλίας Ισμέτγεφ προσφέρθηκε συμφωνία για να πουλήσει την περιουσία του  και να μετακομίσει αλλού, αλλά φέρεται να ζήτησε 42 εκατομμύρια ευρώ , όπως είχε γίνει γνωστό εκείνη την εποχή.

  • Έτσι,  κατηγορήθηκε για «απληστία» και του είπαν ότι έχτισε τη ντάτσα  [όπως αποκαλούνται στα ρωσικά οι εξοχικές κατοικίες] παράνομα σε προστατευόμενη περιοχή και του επέβαλαν να την κατεδαφίσει με δικά του έξοδα.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε μια ποινική έρευνα εναντίον του με κατηγορίες για εμπλοκή του σε συμβόλαια θανάτου  για τις οποίες στη συνέχεια καταδικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια, σύμφωνα με αναφορές.

Το 2018 ο Πούτιν αρνήθηκε την έκκληση  να δώσει χάρη στον πρώην γερουσιαστή Ισμέτγεφ, ο οποίος δήλωνε αθώος για τις δολοφονίες. Ο Ισμέτγεφ παραμένει σε ρωσική φυλακή – κολαστήριο όπου κρατούνται κατά συρροή δολοφόνοι ή άλλοι δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.

Ο 47χρονος κορυφαίος Ρώσος εμιγκρέ Ευγκένι Σισβάρκιν,  μεγιστάνας κινητής τηλεφωνίας και πολέμιος του Πούτιν, ο οποίος έφυγε από τη Μόσχα το 2009, ανανέωσε τώρα την έκκλησή του προς την MI5 για να ερευνήσει τον θάνατο της Ισμέτγεβα στον καναπέ της.

Ισχυρίστηκε ότι ο θάνατός της έγινε καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμάχη για την ακίνητη περιουσία του συζύγου της και η οποία αφορά “τεράστια ποσά”.

«Αυτή είναι μια εξαιρετικά περίεργη σύμπτωση, φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι πάντα περίεργο όταν ένα άτομο πεθαίνει ακριβώς σε ένα νέο στάδιο μιας ιδιοκτησιακής διαμάχης ».

  • Το γεγονός ότι η Ιρίνα έδινε νομική μάχη κατά της ρωσικής κυβέρνησης προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο σύζυγός της και, έχοντας αποτύχει σε όλες τις προσπάθειές της στη Ρωσία, κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φέρνει σε δεινή θέση το Κρεμλίνο, υποστηρίζει πηγή στη Daily Mail.

H Ρωσίδα σύζυγος του ολιγάρχη εγκαταστάθηκε στη Βρετανία το 2007 και, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έγινε γνωστή στην υψηλή κοινωνία της χώρας. Το 2012, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που συμμετείχε ο πρίγκιπας Χάρι, ενώ στο Instagram είχε ανεβάσει φωτογραφία με τον γοητευτικό ηθοποιό Τζέρεμι Άιρονς.

Με πληροφορίες από Daily Mail

 

Κάντο όπως η Πέππα το Γουρουνάκι: Ο Μπόρις Τζόνσον την ανέλυσε ως επενδυτικό μοντέλο στους βιομήχανους!

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: