Έρχεται το «Ματωμένο Κόκκινο Φεγγάρι»: Μύθοι δοξασίες και προφητείες για τη μεγαλύτερη έκλειψη από την εποχή του… Νοστράδαμου [Δείτε live]

File Photo Στιγμιότυπο από μεγάλη έκλειψη Σελήνης via pixabay.com




Το βράδυ της Παρασκευής (19/11) πρόκειται να πραγματοποιηθεί η μακρύτερη μερική έκλειψη Σελήνης του αιώνα, η οποία όμως δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Το «μονοπάτι» της έκλειψης θα περάσει από την ανατολική Ρωσία, την Ιαπωνία, τον Ειρηνικό Ωκεανό, την Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη.

Η μερική έκλειψη συμβαίνει 1,7 μέρες προτού το φεγγάρι φθάσει στο απόγειό του, δηλαδή στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς του από τη Γη, κάτι που αυξάνει τη διάρκεια της έκλειψης. Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι θα πρόκειται όχι μόνο για τη μεγαλύτερης διάρκειας μερική σεληνιακή έκλειψη του αιώνα μας, αλλά για αυτήν με τη μεγαλύτερη διάρκεια έως το 2669, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Holcomb της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), η σχεδόν ολική έκλειψη – που θα καλύψει το 97% της πανσελήνου – θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, ενώ το συνολικό φαινόμενο – μαζί με την παρασκιά – θα διαρκέσει έξι ώρες. Η μακρύτερη ολική σεληνιακή έκλειψη του 21ού αιώνα έως τώρα είχε συμβεί το 2018 και είχε διαρκέσει μία ώρα και 43 λεπτά.

Είχε προηγηθεί μια ολική έκλειψη Σελήνης στις 26 Μαΐου φέτος, ενώ θα ακολουθήσει μια ολική έκλειψη Σελήνης στις 15 Μαΐου 2022 και άλλη μία στις 7 Νοεμβρίου 2022. Οι σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν, όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη σχεδόν ευθυγραμμίζονται (συζυγία), με αποτέλεσμα το φεγγάρι να περνάει μέσα από τη σκιά της Γης και να παίρνει έτσι μια κοκκινωπή απόχρωση.

Η σεληνιακή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη μερική έκλειψη Σελήνης των τελευταίων 580 ετών και επίσης η μεγαλύτερη που θα σημειωθεί εντός διαστήματος 1.000 ετών, αφού η επόμενη σεληνιακή έκλειψη τόσο μεγάλης διάρκειας είναι πιθανή στις 8 Φεβρουαρίου 2669. Την τελευταία φορά που συνέβη μία τόσο μεγάλης διάρκειας μερική έκλειψη Σελήνης ήταν στις 18 Φεβρουαρίου του 1440.

Οι «καταστροφικές» προφητείες για τις εκλείψεις

Η εκλείψεις Σελήνης, φέρνουν αρκετά συχνά στο προσκήνιο φόβους και προφητείες με καταστροφική χροιά. Έτσι και τώρα με τη μεγαλύτερη μερική έκλειψη του αιώνα, που θα κάνει το φεγγάρι να ματώσει… ξύπνησαν και πάλι πολλά σενάρια καταστροφής.

Οι φόβοι αυτοί δεν είναι κάτι τωρινό. Από τους αρχαίους κιόλας πολιτισμούς έχει συνδεθεί το φαινόμενο αυτό με μεγάλες καταστροφές.

Ακόμη, το “ματωμένο φεγγάρι” θεωρείται και από κάποιους Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας.

 

Σημάδι για το… τέλος του κόσμου;

Από ένα τέτοιο αστρονομικό φαινόμενο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι προφητέιες και οι θεωρίες συνωμοσίας, καθώς οι «καταστροφολόγοι» θεωρούν ότι η ολική αυτή έκλειψη της 2οής προς 21η Ιανουαρίου είναι ένας οιωνός Αποκάλυψης.

Η προφητεία του Ματωμένου Φεγγαριού λέγεται ότι προειδοποιεί την ανθρωπότητα για το τέλος του κόσμου βάφοντας το φεγγάρι κακατόκκινο σαν το αίμα. Μάλιστα, καταγραφές υπάρχουν στην Αποκάλυψη, το Βιβλίο του Ιωήλ και τις Πράξεις των Αποστόλων.

Ο προφήτης Ιωήλ γράφει στην Παλαιά Διαθήκη: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής».

Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους τα τρία αυτά κομμάτια της Βίβλου εμφανίζουν το φεγγάρι να παίρνει ένα κατακόκκινο χρώμα, κατά τη διάρκεια μίας περιόδου χάους και καταστροφής.

Ωστόσο, παρά τις… προειδοποιήσεις από τους καταστροφολόγους, το τέλος του κόσμου δεν θα έρθει τον επόμενο μήνα. Αντίθετα, άλλοι συνωμοσιολόγοι επισημαίνουν ότι το Ματωμένο Φεγγάρι ίσως δώσει ένα σημάδι για το τέλος του κόσμου και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό.

Ένας Αμερικανός πάστορας επισημαίνει ότι ήδη ζουμε το τέλος του κόσμου και είναι θέμα χρόνου η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. «Αποκαλυπτικά σημάδια δείχνουν ότι θα υπάρξει ένα καταστροφικό γεγονός στον ορίζοντα, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα είναι αυτό». Παράλληλα, σημειώνει ότι θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται σταδιακά αυτά τα σημάδια.

Ότι όμως και να αναφέρουν οι προφητείες το “Ματωμένο Φεγγάρι” δεν είναι σημάδι αποκάλυψης και απλά ένα αστρονομκό φαινόμενο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, fthis.gr
Αθήνα, Ελλάδα

Τζεφ Μπέζος: Στο μέλλον οι άνθρωποι θα ζουν μόνιμα στο διάστημα και θα έρχονται στη Γη για διακοπές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: