Τζεφ Μπέζος: Στο μέλλον οι άνθρωποι θα ζουν μόνιμα στο διάστημα και θα έρχονται στη Γη για διακοπές [videos]

File photo: Καλλιτεχνική απεικόνιση των κυλίνδρων του Ο’ Νιλ τους οποίους πιστεύει και αναμένει σε μερικούς αιώνες ο Τζεφ Μπέζος να αποτελούν τη μόνιμη κατοικία των ανθρώπων στο διάστημα. Photo via YouTube/Blue Origin.




Στο μέλλον, το διάστημα θα είναι το σπίτι της ανθρωπότητας και οι άνθρωποι θα επισκέπτονται τη Γη για διακοπές, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος .

Ο ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin δήλωσε χθες ότι στους επόμενους αιώνες, οι άνθρωποι θα γεννιούνται στο διάστημα και θα ζουν σε γιγάντιους πλωτούς κυλίνδρους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και ένα εκατομμύριο ανθρώπους και να αναδημιουργήσουν τη βαρύτητα και το περιβάλλον της Γης, με «ποτάμια, δάση και άγρια ​​ζωή».

Ο Μπέζος έκανε την πρόβλεψή του κατά τη διάρκεια συζήτησης για την αμερικανική διαστημική πολιτική στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής της NASA Μπιλ Νέλσον και η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haines.

  • «Με την πάροδο των αιώνων, πολλοί άνθρωποι θα γεννηθούν στο διάστημα, θα είναι το πρώτο τους σπίτι», είπε ο Μπέζος. «Θα γεννηθούν σε αυτές τις αποικίες, θα ζήσουν σε αυτές τις αποικίες, μετά θα επισκεφτούν τη Γη με τον τρόπο που επισκεπτόμαστε, ξέρετε, το Εθνικό ΠάρκοYellowstone».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του Φόρουμ Ignatius 2021, με οικοδεσπότη τον Adi Ignatius, αρχισυντάκτη του Harvard Business Review.

  • Ο Μπέζος έχει ξαναπεί την ιδέα του για διαστημικούς οικοτόπους, που ονομάζονται «αποικίες O’Neill».

Σε μια παρουσίαση της Blue Origin το 2019, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου τους περιέγραψε ως κυλίνδρους μήκους τριών μιλίων ως με «μεταφορές υψηλής ταχύτητας» και «αγροτικές περιοχές», με μερικούς σχεδιασμένους για αναψυχή, ανέφερε τότε το Business Insider .

  • Ορισμένες περιοχές θα έχουν μηδενική βαρύτητα για να επιτρέψουν στους κατοίκους να πετούν ψυχαγωγικά, άλλες μπορεί να μιμούνται τις μητροπόλεις της Γης.

«Αυτή είναι το Maui στην καλύτερη εκδοχή του, όλο το χρόνο», είπε ο Μπέζος για τις αποικίες το 2019, σύμφωνα με τον  The Guardian . «Ούτε βροχή. Ούτε σεισμοί. Οι άνθρωποι θα θέλουν να ζήσουν εδώ ».

Στην ομιλία του την Τετάρτη, ο Μπέζος είπε ότι ακόμη και το όνομα της εταιρείας του, «Blue Origin», ήταν υπαινιγμός στην ιδέα ότι η Γη είναι το σημείο προέλευσης της ανθρωπότητας και όχι το τελικό της πεπρωμένο.

Ονόμασε τις αποικίες από το όνομα του φυσικού επιστήμονα Gerard O’Neill, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί άλλοι πλανήτες να μην είναι το καλύτερο μέρος για να στεγαστούν οι άνθρωποι πέρα ​​από τη Γη.

Ο Αμερικανός φυσικός σχεδίασε πρώτος αυτή τη λύση για αποικίες με βαρύτητα που θα αιωρούνται στο διάστημα και την παρουσίασε το 1976, στο βιβλίο του με τίτλο «The High Frontier: Human Colonies in Space».

Το όνειρό μου ξεκίνησε όταν ήμουν 5 χρόνων…

Ο Μπέζος είπε ότι το πάθος του για την εξερεύνηση του διαστήματος ξεκίνησε όταν ήταν 5 ετών και ο Νιλ Άρμστρονγκ πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι.

«Πάντα είχα το όνειρο να έχω μια εταιρεία όπως η Blue Origin για να χτίσει αυτό που βλέπω ως το δρόμο προς το διάστημα».

Ένας μακροχρόνιος θαυμαστής του Star Trek, ο Μπέζος σχολίασε επίσης το ταξίδι του ηθοποιού William Shatner τον περασμένο μήνα με την κάψουλα Blue Origin.

«Άνοιξα την καταπακτή και βγήκε από εκείνη την κάψουλα, και ήταν σχεδόν κατατονικός – μετά βίας μπορούσε να κινηθεί. Όταν άρχισε να μιλάει… δάκρυα κυλούσαν στο μάγουλό του. Ήταν μεταμορφωτικό για εκείνον ».

  • Οι δύο μας δώσαμε ο ένας στον άλλο «το δώρο του διαστήματος», είπε ο Μπέζος. «Μου το έδωσε στην τέταρτη δημοτικού και του το έδωσα στα 90 του.

Ο 57χρονος Μπέζος επιβεβαίωσε επίσης ότι πιστεύει στην εξωγήινη ζωή.

«Πώς θα μπορούσε να μην υπάρχει; Υπάρχουν τόσα πολλά αστέρια, μόνο σε αυτόν τον γαλαξία. Και μετά τόσοι πολλοί γαλαξίες», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

«Highly Cited Researchers 2021»: Δώδεκα Ελληνες στη λίστα των επιστημόνων με τις πιο επιδραστικές δημοσιεύσεις διεθνώς

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: