Αποκλείει λοκντάουν ο Λευκός Οίκος: Έχουμε εργαλεία για να μην κλείσουμε την οικονομία

File photo: Aπό τη Δευτέρα τα τεστ θα διενεργούνται στα σχολεία EPA/PETER DASILVA μέσω ΚΥΠΕ




Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται να επιβάλουν λοκντάουν ή κλείσιμο της οικονομίας τους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου κορωναϊού και θα στηριχθούν σε άλλα εργαλεία, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19 Τζεφ Ζάιεντς.

Δεν οδεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουμε τα εργαλεία για να επιταχύνουμε την έξοδο από αυτήν την πανδημία: ευρέως διαθέσιμους εμβολιασμούς, ενισχυτικές δόσεις, δόσεις στα παιδιά, θεραπευτικά μέσα“, σημείωσε ο Ζάιεντς σε δηλώσεις που έκανε χθες, Δευτέρα, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Λευκό Οίκο.

  • “Μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού χωρίς να χρειαστεί με κανέναν τρόπο να κλείσουμε την οικονομία μας”, υπογράμμισε.

Την Παρασκευή η αμερικανική ρυθμιστική αρχή επέκτεινε την χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλους τους ενήλικες, και 3 εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν κάνει έκτοτε, πρόσθεσε ο Ζάιεντς.

“Όντως, ήδη την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, έγιναν 3 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις. Ένα εκατομμύριο ενισχυτικές δόσεις την ημέρα”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Μην καθυστερείτε, κάντε την τρίτη σας δόση ώστε να έχετε ενισχυμένη προστασία από την COVID-19 καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα”.

Ξεχωριστά και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ δεν συνιστούν αυτήν την περίοδο λοκντάουν ή οικονομικούς περιορισμούς για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωναϊού.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων σε διάστημα επτά ημερών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 18% σε 92.800 ημερησίως από αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων η Ροσέλ Ουαλένσκι, η διευθύντρια των Κέντρων των ΗΠΑ Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων (CDC).

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 6% σε μέσο όρο 5.600 την ημέρα και ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων είναι περίπου 1.000 την ημέρα, πρόσθεσε.

  • Περίπου 47 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες από αυτούς στους οποίους διατίθεται το εμβόλιο και περισσότεροι από 12 εκατομμύρια έφηβοι εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως, διευκρίνισε επίσης η ίδια.

Ως την Κυριακή, η COVID-19 είχε προκαλέσει τον θάνατο 776.188 ανθρώπων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το 30% των γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: