Απαράδεκτο άρθρο εναντίον του Νίκου Δένδια: Οι Τούρκοι αποδεικνύουν τελικά ότι φοβούνται τον Έλληνα υπουργό

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» κατά την επίσκεψή του στο Μπαχρέιν, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, STR




Με τίτλο “Ο εμμονικός ακόλουθος της Τουρκίας” δημοσιεύεται στην εφημερίδα Milliyet αισχρό άρθρο γνώμης του Özay Şendir το οποίο αναφέρεται, κατά μείζονα λόγο, στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, περιέχον και ένθετη φωτογραφία αυτού.

Ειδικότερα, καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι απαράδεκτα:

“Επειδή ο Ισπανός Πρωθυπουργός Sanchez ήρθε στην Άγκυρα και επειδή έγιναν συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπλανοφόρου, δημιουργήθηκε πρόβλημα για την Αθήνα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τηλεφώνησε αμέσως στον Ισπανό ομόλογό του. Και ο Γ.Γ. του ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα. Και στις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες δόθηκε το μήνυμα «Αχ, μην συμφωνήσετε με την Άγκυρα». Αυτή η εμμονή αποτυπώνεται σε όλες τις συναντήσεις του Δένδια, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος.

Για παράδειγμα, συναντήθηκε με τον Γάλλο ΥΠΕΞ το πρωί της Παρασκευής και ζήτησε από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. να εφαρμόσουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, χωρίς να την κατονομάσει. Ο λόγος που ο Δένδιας δεν είπε «Τουρκία» είναι επειδή δεν είχε το θάρρος να βάλει ανοιχτά στο στόχαστρο τη Γερμανία, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος.

Το όνειρο της Αθήνας τους τελευταίους δύο μήνες είναι ο νεοσύστατος συνασπισμός στο Βερολίνο να μην διαχειριστεί τις σχέσεις με την Τουρκία όπως η Μέρκελ και να ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας ενάντια στην Άγκυρα.

Ο ΥΠΕΞ Δένδιας ο οποίος έχει εμμονή με την Τουρκία, έχει τώρα δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις στην ατζέντα του:

Πρώτον, ο Πάπας θα ταξιδέψει στην Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου και μετά θα επισκεφθεί την προσφυγική δομή στη Λέσβο. Η Αθήνα θα προσπαθήσει να ‘καθαρίσει το όνομά της’ διαμέσου του Πάπα στο ζήτημα των ‘επαναπροωθήσεων’ και της ‘εγκατάλειψης ανθρώπων στον θάνατο’, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Και δεύτερον, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πούτιν στη Ρωσία στις 8 Δεκεμβρίου. Ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πάρει με το μέρος του και στο θέμα του Αιγαίου τη Ρωσία, η οποία στηρίζει την Ελλάδα στο Κυπριακό.

Η ‘προσωπική εμμονή του Έλληνα ΥΠΕΞ’ δεν είναι πρόβλημα, ο Αλλάχ να του δώσει υγεία, αλλά το ότι ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει τον Δένδια ως τον πιο επιτυχημένο Υπουργό στις έρευνες δείχνει ότι η εμμονή έχει γίνει μεταδοτική, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Οι άνθρωποι που δεν θα ήθελαν τα παιδιά τους να παντρευτούν έναν εμμονικό άνθρωπο άφησαν τη μοίρα της Ελλάδας σε έναν ‘εμμονικό άντρα’, γράφει ο αρθρογράφος ο οποίος βγάζει την οργή της Τουρκίας για τον Έλληνα υπουργό.

Όσο περνάει ο καιρός, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δένδιας εξελίσσεται σε έναν ‘εμμονικό ακόλουθο’, καταλήγει ο αρθρογράφος, ο οποίος τελικά δεν καταφέρνει τίποτα, παρά μόνο να δείξει πόσο σημαντικός είναι για τα ελληνικά συμφέροντα ο Νίκος Δένδιας.

«Ποιος ζει στην εξαθλίωση τώρα»; Η τουρκική αντιπολίτευση βάλλει κατά Ερντογάν μέσω Ελλάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: