Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα απόρρητα πρακτικά: Ομιλεί για υποτιθέμενα έγγραφα

FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με τον εκπρόσωπό του, Στεφάν Ντουτζάρικ (αριστερά). Credit UN Photo, Manuel Elías




Δε σχολιάζει τα  απόρρητα έγγραφα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Φιλελεύθερος και από την ιστοσελίδα μας, Hellas Journal, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ,  Στέφαν Ντουζάρικ.

Ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στις δημόσιες δηλώσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ,προφανώς μετά την κατάρρευση των συνομιλιών, στο Κραν Μοντανά.

Ο κ. Ντουζάρικ απαντούσε σε σχετική  ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Αντωνιάδη για το θέμα, στην οποία ερώτηση αναφερόταν ότι:

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γ.Γ. γνώριζε εκ των προτέρων (πριν από το τελευταίο δείπνο εργασίας του Crans-Montana) ότι η Τουρκία δεν ήταν ποτέ πρόθυμη να αποσύρει τις εγγυήσεις και τα στρατεύματά της, καθώς και ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σχετικά, καθώς και ότι -σύμφωνα με την ερώτηση- αυτά τα έγγραφα θέτουν υπό αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα του Γ.Γ. και τον αφήνουν εκτεθειμένο.

Ο κ. Ντουζάρικ είπε: Έχουμε δει τις αναφορές “για τα υποτιθέμενα έγγραφα που διέρρευσαν”.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει το περιεχόμενο ή την αλήθεια τους.

Όσον αφορά τα συμπεράσματα του Crans-Montana,  παρέπεμψε “στις πολύ σαφείς δημόσιες δηλώσεις που έκανε ο Γενικός Γραμματέας στο τέλος αυτών των συναντήσεων”.

Πρόεδρος του East Mediterranean Gas Forum (EMGF) το 2022 η Νατάσα Πηλείδου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: