Το Ισραήλ στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για τέλος στην τραγωδία των αγνοουμένων

O Ισραηλινός πρέσβης Oren Anolik κατά τη συνάντηση του την Παρασκευή με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίλυση του τραγικού προβλήματος των αγνοουμένων, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ο Πρέσβης του Ισραήλ Oren Anolik κατά τη συνάντηση του την Παρασκευή με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου.

Παράλληλα, ο κ. Anolik τόνισε την σημασία που δίνει το Ισραήλ στην εξαιρετική συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και τις συντονισμένες ενέργειες που απορρέουν σε θέματα διασποράς.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Επίτροπου Προεδρίας, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε τον κ. Anolik για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αναφέρθηκε εκτενώς τόσο σε θέματα αποδήμων όσο και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Η τραγωδία των αγνοουμένων μας, προκαλεί πόνο και δυστυχία για σχεδόν μισό αιώνα σε εκατοντάδες οικογένειες, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρέσβη για το ενδιαφέρον και για την τεχνολογική υποστήριξη που έχει παρασχεθεί μέχρι στιγμής από την Κυβέρνηση του Ισραήλ στις προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων.

Ο κ. Φωτίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τριμερή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ όσο αφορά θέματα διασποράς, εξαίροντας τον καλό συντονισμό που κυριαρχεί σε επίπεδο κυβερνήσεων, αλλά και σε επίπεδο οργανώσεων στο εξωτερικό.

Απώτερος στόχος, κατά τον Επίτροπο Προεδρίας, αποτελεί η διασφάλιση μιας συνεχούς δυναμικής παρουσίας της διασποράς των τριών χωρών στο εξωτερικό, με στοχευμένες και πολυσχιδείς δράσεις συνεργασίας, με έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των νέων, που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της.

Επίσης, κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στην επικείμενη επίσκεψη ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2022.

Τέλος, ο κ. Φωτίου εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης για τη διαχρονική στήριξη και συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις άριστες διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΚΣΤ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Λίγες μέρες πριν τη σύνταξη η Μέρκελ στέλνει επιστολές στήριξης της Κύπρου για… δίκαιη και βιώσιμη λύση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: