Aεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της εταιρείας [video]

Aεροσυνοδοί της Alitalia βγάζουν τα ρούχα τους, σε μια συμβολική διαμαρτυρία για το κλείσιμο της εταιρείας. Photo screenshot via video euronews




Η Αlitalia πέταξε για τελευταία φορά την περασμένη Πέμπτη και τη θέση της πήρε η νεογέννητη Ita, με τα συνδικάτα των εργαζομένων να εκφράζουν την έντονη αντίθεση και απογοήτευσή τους.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί όπως λένε στο εξής δεν θα εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και για το ότι δεν θα επαναπροσληφθούν και θα μπουν σε ταμεία ανεργίας 6.800 υπάλληλοι.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων περίπου πενήντα πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ρώμης την περασμένη Τετάρτη επιλέγοντας έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για την κατάρρευση του ιταλικού αερομεταφορέα.

Οι αεροσυνοδοί, διαμαρτυρόμενες για τις χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και για τις κακές συνθήκες εργασίας όσων επαναπροσλήφθηκαν στην ITA Airways, ξεκίνησαν να γδύνονται, σε μια συμβολική άρνηση να αποδεχθούν την κατάσταση.

Οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας έβγαλαν αργά και αθόρυβα τις στολές τους και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους μετά την πτώχευση της εταιρείας.

Η Alitalia έπαψε τη λειτουργία της, μετά από 74 χρόνια ιστορίας, την προηγούμενη εβδομάδα, και αντικαταστάθηκε από την ITA, που βρίσκεται επίσης υπό κρατικό έλεγχο.

Τέλος εποχής για την Alitalia: Τελευταία πτήση απόψε * Από αύριο πετάει η νεογέννητη Ita

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: