Πνίγηκε η Ελλάδα: Πάνω από 140 χιλιοστά βροχόπτωση στην Αττική, εντοπίστηκε σώος ο αγνοούμενος στο Πικέρμι* Έκτακτα μέτρα

Πολίτης κοιτάζει την κλειστή Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου λόγω συσσώρευσης υδάτων από την κακοκαιρία “Μπάλλος”, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική και ιδιαίτερα στην πόλη των Αθηνών, άφησαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές, προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά), Περιστερίου (139 χιλιοστά) και Υμηττού-Δάφνης (130). Ένα χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι, στην περιοχή των Πατησίων, από το πρωί οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης, έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Οι περιοχές στην Αττική που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού, με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.

Ένα χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι, στην περιοχή των Πατησίων, από το πρωί οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης, έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Οι περιοχές στην Αττική που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού, με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.

Εντοπίσθηκε ο αγνοούμενος στο Πικέρμι

Ο οδηγός αυτοκινήτου που φερόταν να αγνοείται στο Πικέρμι, όταν το όχημα παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στην περιοχή Ήμερος Πεύκος, είναι σώος και καλά στην υγεία του, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος όταν τηλεφώνησε στην ΕΛΑΣ. Ο οδηγός ανέφερε ακόμη στην Αστυνομία, ότι εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στην περιοχή, λίγο πριν αυτό παρασυρθεί από το ρέμα και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας αποφασίσθηκαν κατά την διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα, διότι υπάρχουν σοβαρές μετεωρολογικές ενδείξεις για επιδείνωση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου, ειδικά στην Αττική, από τις 03:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα επηρεάσουν την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ από την Παρασκευή υπάρχει  σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία.

Η σύσκεψη κατέληξε στα παρακάτω μέτρα:

1. Από τη 1πμ έως τις 8πμ απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων και των ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.

2. Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3. Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική.

4. Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.

6. Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Παράλληλα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της κακοκαιρίας, σε σημεία του Χαλανδρίου, της Νέας Χαλκηδόνας και της Κερατέας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισαν οι εξής δρόμοι:

Στο Χαλάνδρι, η οδός Ριζαρείου, στο ρεύμα προς Σπύρου Λούη, στο ύψος της Κηφισίας.

Στη Νέα Χαλκηδόνα, στην οδό Περισσού, από την Αγίων Αναργύρων.

Στην Κερατέα, στη λεωφόρο Βραυρώνος (χ/θ 4, θέση Γεφυράκι) στο ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Βραυρώνα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ιωνίας στο Μενίδι.

ΕΛΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη 1:00 έως τις 8:00, αύριο, σε λεωφόρο Κηφισού και Ποσειδώνος 14/10/2021 22:57 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα 199 Greek

Αριθμός Είδησης: 24806395


Οι Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη 1:00 έως τις 8:00 της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

“Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων”.

Αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων στην Αττική

Λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών στην περιφέρεια της Αττικής την Παρασκευή. Από την αναστολή εργασιών των δικαστηρίων εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω του επείγοντος χαρακτήρα τους.

Επί ποδός ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων

Σε πλήρη εφαρμογή έχει θέσει από το πρωί ο δήμος Αθηναίων το σχέδιο πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» και όπου είναι δυνατόν, να προληφθούν μεγαλύτερα.

Λόγω των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων αύριο, με απόφαση της δημοτικής αρχής θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αθήνας, ενώ μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα λειτουργήσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η διεύθυνση Οδοποιίας του, επιχειρεί με εννέα βαριά μηχανήματα έργου τα οποία απομακρύνουν φερτά υλικά από διάφορα σημεία της πόλης και τρία αποφρακτικά μηχανήματα για την άντληση υδάτων από το οδικό δίκτυο. Επίσης, συνεργεία ελέγχουν και επανατοποθετούν όπου απαιτείται, τα «καλύμματα» του δικτύου αποχέτευσης, καθώς ορισμένα εκτινάχθηκαν από την πίεση του δικτύου, δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων.

Στο «πόδι» βρίσκεται και η διεύθυνση Πρασίνου, η οποία από το πρωί απομάκρυνε περισσότερα από 25 δέντρα ή κλαδιά που έπεσαν λόγω των ακραίων φαινομένων, ενώ σύσσωμη η υπηρεσία καθαριότητας καθαρίζει και απομακρύνει φερτά υλικά που φράζουν τα φρεάτια απορροής ομβρίων. Παράλληλα, ολόκληρη η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, κλείνουν σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν επικινδυνότητα και δίνουν οδηγίες για ασφαλή διέλευση. Πέραν αυτών, ο δήμος άνοιξε από σήμερα και έως το πρωί του Σαββάτου τις Λέσχες Φιλίας του Αγίου Παύλου και της Πανόρμου για φιλοξενία πολιτών που έχουν ανάγκη, ενώ σε 24ωρη βάση παραμένει ανοιχτό για τους αστέγους και το Πολυδύναμο Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου. Βοήθεια παρέχουν στους αστέγους και οι ομάδες επιτόπιας παρέμβασης (streetwork). Στον δήμο λειτουργεί και τηλεφωνικό κέντρο (1595 – 2105277000) καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, το οποίο καταγράφει αιτήματα και τα δρομολογεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε επιφυλακή ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε διαρκή επιφυλακή μέχρι το Σάββατο, τέθηκε και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κακοκαιρία πλήττει και την Κεντρική Μακεδονία, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλη, Σιθωνίας και Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική και Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, στην Πιερία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ενεργοποιήσει το Μητρώο Εργοληπτών και έχει διαθέσει μηχανήματα τόσο για την κάλυψη των αναγκών στο οδικό δίκτυο ευθύνης της (εθνικές και επαρχιακές οδοί), όσο και στους δήμους για να παρέμβουν άμεσα όπου παραστεί ανάγκη καθαρισμού δρόμων από φερτές ύλες, καθαρισμού ρεμάτων, καθαρισμού φρεατίων και αντλήσεων υδάτων.

Επίσης ενεργοποιήθηκαν στο σύνολό τους τα Συντονιστικά Όργανα των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων και των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έντονες βροχοπτώσεις καταγράφονται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι, ενώ στα ορεινά ήδη άρχισαν οι χιονοπτώσεις, οπότε συνιστάται σε όσους μετακινούνται, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και κυρίως στις περιοχές των χιονοδρομικών κέντρων, να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Για αύριο η κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Για το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα οι θυελλώδεις άνεμοι θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας είναι ήδη αισθητή και θα διατηρηθεί σε αντίστοιχα επίπεδα και τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα, χωρίς ρεύμα έμεινε για δύο περίπου ώρες τμήμα της Καλαμαριάς. Όπως έγινε γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ, πιθανόν λόγω της κακοκαιρίας, δύο γραμμές μέσης τάσης υπέστησαν βλάβη και βγήκαν εκτός δικτύου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τα σχολεία στη Χαλκιδική θα παραμείνουν κλειστά.

Αποσύρονται προληπτικά οι συρμοί της γραμμής του Τραμ 

Αποσύρονται προληπτικά οι συρμοί της γραμμής του Τραμ κατόπιν ενημέρωσης της ΕΜΥ για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απο την ΣΤΑΣΥ. Το πρωί της Παρασκευής οι συρμοί αναμένεται να κινούνται κανονικά, εκτός απροόπτου

Διακοπές ρεύματος

Σε τμήματα της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και στο Κορωπί εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας. Νωρίτερα σημειώθηκαν διακοπές στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια, Κάτω Πατήσια) καθώς και σε περιοχές του Ρέντη. Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποκατάσταση των ζημιών.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟAΕΔ

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ στην Αττική, κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας βρεφών και νηπίων και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης, που πιθανόν να προκύψουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Iθάκη: Πλημμύρισε το Βαθύ από την έντονη βροχόπτωση

Έντονη βροχόπτωση χτύπησε το νησί της Ιθάκης, δημιουργώντας μεγάλα πρoβλήματα στο Βαθύ. Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα. Η συσσώρευση υδάτων ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή, να σπάσει το μουράγιο της παραλιακής, για να πέσει το νερό στη θάλασσα. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Κλειστά όλα τα σχολεία σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και στον Δήμο Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων. Επίσης, κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Η κακοκαιρία έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα το νησί των Επτανήσων, κόβοντάς το ουσιαστικά στα δύο, καθώς πολλοί δρόμοι του επαρχιακού και εθνικού δικτύου είχαν μετατραπεί σε ποτάμια. Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» και σε λιμάνια.

Κλειστά όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη και Ζάκυνθο

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που πλήττουν Κεφαλονιά και Ιθάκη και για την προστασία των μαθητών, οι δήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων των δύο νησιών αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά θα μείνουν την Παρασκευή και τα σχολεία, όλων βαθμίδων εκπαίδευσης της Ζακύνθου.

 

Έντονα φαινόμενα την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, με σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 8 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και στην Πίνδο. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θράκη, στην Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Δυτική Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 19, στη Θεσσαλία από 8 έως 14, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στη Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 14 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 17 έως 20, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 25 και στην Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Το μεσημέρι και απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές ανά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μeteo
Αθήνα, Ελλάδα

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος»: Στα δύο Αθήνα και Κέρκυρα – Αγνοείται οδηγός στο Πικέρμι * Ισχυρότερα αύριο τα φαινόμενα [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: