Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος»: Στα δύο Αθήνα και Κέρκυρα – Αγνοείται οδηγός στο Πικέρμι * Ισχυρότερα αύριο τα φαινόμενα [photos]

Photo Έντονη βροχόπτωση, καθώς και ομίχλη έφερε το καιρικό φαινόμενο ”Μπάλλος”, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ελληνική επικράτεια, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έδειξε τα «δόντια» της την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας πολλά προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών αλλά και κατά τόπους πλημμύρες.

Μέσα σε λίγες ώρες έχουν πέσει μεγάλες ποσότητες νερού, όπως ήταν και η πρόβλεψη των μετεωρολόγων, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές της χώρας να έχουν δημιουργηθεί έκτακτες καταστάσεις.

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία στην Αττική, όπου μέχρι το μεσημέρι είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 250 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για απομακρύνσεις ατόμων από αυτοκίνητα και άντληση υδάτων.

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην Αττική, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ μέσω ΚΥΠΕ

Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι

Εν τω μεταξύ έρευνες διεξάγονται το απόγευμα της Πέμπτης στο Πικέρμι για αγνοούμενο, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ALPHA, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι οδηγός παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τον όγκο των νερών.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες από Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΜΑΚ δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Σε ποια σημεία της Αττικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε διάφορα σημεία της Αττικής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για τα εξής σημεία:

– Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος της Διχάλας.

– Οδός Σκυλίτση, από το ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

– Οδός Τζαβέλα, από το ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

– Οδός Κωνσταντινουπόλεως, από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη.

– Λ. Κηφισίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού και στο ρεύμα προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού.

– Διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος, στο Μαρκόπουλο.

– Στο Μενίδι, επί της οδού Ιωνίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μενίδι, από το ύψος της Αττικής Οδού.

– Οδός Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την οδό Λαυρίου μέχρι την οδό Σπατών.

– Παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Σε περιοχές της Αθήνας εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης παρατηρήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στην κυκλοφορία του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) και του Τραμ.

Μάλιστα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, λεωφορείο κόλλησε στα νερά που είχαν φτάσει σε μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αναγκαστούν να αποβιβαστούν.

Λεωφόρος Ποσειδώνος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ μέσω ΚΥΠΕ

Κλειστά σχολεία αύριο

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική την Παρασκευή με απόφαση της Περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε εντολή να μην λειτουργήσουν σήμερα, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο και οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Αττική, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Αττική θα παραμείνουν κλειστές αύριο για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης, που πιθανόν να προκύψουν, εξαιτίας της κακοκαιρίας το επόμενο 24ωρο.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Η κακοκαιρία έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα το νησί των Επτανήσων, κόβοντάς το ουσιαστικά στα δύο, καθώς πολλοί δρόμοι του επαρχιακού και εθνικού δικτύου είχαν μετατραπεί σε ποτάμια. Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» και σε λιμάνια.

Κατάρρευση τοιχίου στις εγκαταστάσεις του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου μετά από τη σφοδρή βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος», Κέρκυρα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ

Εγκλωβίστηκαν επιβάτες ΙΧ οχημάτων σε Μεσογγή και Μωραΐτικα

Τον απεγκλωβισμό πολλών επιβατών ΙΧ αυτοκινήτων που ακινητοποιήθηκαν ή παρασύρθηκαν από την υπερχείλιση του ρέματος μετά από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε νωρίς το μεσημέρι την Κέρκυρα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη Μεσογγή και τα Μωραΐτικα. Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμουν, σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και ένα ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ).

Ήδη, οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού ξεπερνούν τις 300, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν πλημμυρίσει και πολλά σπίτια στις συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να είναι γνωστός ακόμη ο αριθμός τους. Όπως αναφέρθηκε οδηγοί και επιβάτες που απεγκλωβίστηκαν από τα ΙΧ αυτοκίνητά του έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Φούσκωσε ποτάμι στα Νέα Στύρα Ευβοίας

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στη Νότια Εύβοια, ιδιαίτερα στην περιοχή των Νέων Στύρων. Ήδη ένα ποτάμι το οποίο υπήρχε στην περιοχή έχει φουσκώσει, έχει πλημμυρίσει και δεκάδες σπίτια έχουν γεμίσει νερό.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «προσπαθούμε με τα μηχανήματα να περιορίσουμε τα νερά του ποταμού. Έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια. Ακόμα είχε πλημμυρίσει και η δεύτερη παραλιακή ζώνη των Νέων Στύρων. Καταβάλλουμε προσπάθειες ενώ βρέχει καταρρακτωδώς», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ήδη στην περιοχή μετακινούνται και άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να βοηθήσουν.

Ρέθυμνο: Στα 51 χιλιοστά το ύψος του νερού, μέσα σε μισή ώρα

Προβλήματα μικρής έκτασης αλλά σε αρκετά σημεία της πόλης του Ρεθύμνου, δημιούργησε η βροχή που έπεσε με το ύψος του νερού να φτάνει τα 51 χιλιοστά μέσα σε μόλις μισή ώρα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ «…επρόκειτο για μικρό κατακλυσμό με την ένταση της βροχής να ρίχνει τα φύλλα των δέντρων, να παρασύρει φθαρτά υλικά και παρότι τα φρεάτια είχαν καθαριστεί μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να έχουμε πλημμυρικό φαινόμενο».

Τα προβλήματα εκτονώθηκαν σε γρήγορο χρόνο και μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οδοί με χαμηλό υψόμετρο του δρόμου και της περιοχής όπως στις οδούς Αρκαδίου και Αραμπατζόγλου. «Αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού των φρεατίων ώστε σε νέα ένταση βροχής να μην υπάρξουν προβλήματα. Επαναλαμβάνω όμως τα φρεάτια είχαν καθαριστεί πλήρως».

Έντονα φαινόμενα και την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, με σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 8 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και στην Πίνδο. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θράκη, στην Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Δυτική Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 19, στη Θεσσαλία από 8 έως 14, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στη Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 14 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 17 έως 20, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 25 και στην Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Το μεσημέρι και απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές ανά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Γυναίκα διασχίζει τη Λεωφ. Συγγρού, κατά την διάρκεια της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην Αττική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / meteo.gr

Έφτιαξαν γέφυρα με θρανία για να βγουν από πλημμυρισμένες τάξεις * Κλειστά τα εσπερινά σχολεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: