Νέα, πιο επιθετική, προσφορά της Lockheed Martin για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

FILE PHOTO: Η φρεγάτα ΎΔΡΑ τύπου ΜΕΚΟ, μια εκ των τεσσάρων του συγκεκριμένου τύπου φρεγατών που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό




H Lockheed Martin εξακολουθεί να επενδύει στο πρόγραμμα νέων φρεγατών του Ελληνικού Ναυτικού αλλά και στον εκσυγχρονισμό των παλαιοτέρων, αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας Defense News.

Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει να αποκτήσει 4 νέες φρεγάτες και να εκσυγχρονίσει τις 4 παλαιότερες MEKO 200ΗΝ. Υπάρχουν άλλοι πέντε υποψήφιοι προμηθευτές στο παιχνίδι των φρεγατών:

Αυτοί είναι: Η Ολλανδία με Damen (SIGMA 11515 HN), η Γαλλία με Naval Group (FDI-HN), η Ιταλία με Fincantieri (FREMM), η Βρετανία με Babcock (Arrowhead 140), η Γερμανία με Blohm+Voss (MEKO A-200) και οι ΗΠΑ με τη Lockheed Martin.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς τα σκάφη που προσφέρουν θα είναι εξοπλισμένα με οκτώ εκτοξευτές αντιπλοϊκών πυραύλων, 11 κάθετους εκτοξευτές Μk 41 αντιαεροπορικών πυραύλων, πυροβόλο των 76χλστ. Strales και ελικόπτερο ΜΗ-60R, ενώ θα διαθέτει σύστημα Link 16, Link 22 και Tactical Common Data Link, σύστημα SQQ-89.

Τα σκάφη θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους CAMM-ER. Όσον αφορά τις MEKO η LM προσφέρει εγκατάσταση συστήματος μάχης που βασίζεται στο Aegis το οποίο θα συνδέσει τα παλαιά αυτά σκάφη με τις νέα τεχνολογία. Τα σκάφη θα αποκτήσουν νέους κινητήρες και συστήματα Link 16 και Link 22.

Επίσης η LM ανέφερε ότι ως ενδιάμεση λύση θα προσφερθούν στην Ελλάδα σκάφη που αποσύρονται από το αμερικανικό ναυτικό. Το USN αποσύρει εντός του 2022 κάποια καταδρομικά Aegis και σκάφη LCL κλάσης Freedom. To Aegis των MEKO θα είναι ανάλογο με αυτό των καταδρομικών Ticonderoga.

Η LM στέκεται επίσης στα οφέλη που, κατ΄αυτήν, θα έχει η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και κάνει αναφορά στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και σε ελληνικές εταιρίες με τις οποίες θα συνεργαστεί.

Η Άγκυρα φοβάται τον East Med: Επιχειρεί κατοχύρωση «δικαιωμάτων» στην περιοχή του παράνομου Τουρκολιβυκού Μνημονίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: