Κάρλος το Τσακάλι: Ούτε μέρα λιγότερη στη φυλακή – Το δικαστήριο επέμεινε στην ισόβια κάθειρξη

File Photo O Ίλιτς Ραμίρες Σάντσεθ γνωστός ως “Κάρλος το Τσακάλι” κατά τη διάρκεια της δίκης του. Screenshoot via YouTube video Al Jazeera English




O Ίλιτς Ραμίρες Σάντσεθ, ο διαβόητος Κάρλος το Τσακάλι επέστρεψε στη φυλακή χωρίς διάθεση για χιούμορ και ειρωνείες πια αφού το δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε τη μείωση ποινής.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, που είχε αρχίσει την Τετάρτη, το Ειδικό Κακουργιοδικείο του Παρισιού δεν μείωσε την ποινή του τρομοκράτη. Ο Κάρλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για επίθεση με χειροβομβίδα στα Publicis Drugstore, ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο στο Παρίσι το 1974, που άφησε πίσω της 2 νεκρούς και 34 τραυματίες.

Ο Κάρλος είχε δικαστεί και καταδικαστεί για την υπόθεση το 2017 σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που επικυρώθηκε στο εφετείο και το 2018. Αλλά το 2019, το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας έστειλε την υπόθεση για να επανεξετάσει την ποινή του, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να έχει καταδικαστεί με τόσο βαριά ποινή για την κατοχή όσο και για τη χρήση χειροβομβίδας.

«Ιστορική εκείνη η επίθεση»
Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Rémi Crosson du Cormier, ζήτησε από το δικαστήριο να επικυρώσει ξανά την «ανώτατη ποινή» για τον Κάρλος: «Είναι παλιά αυτή η υπόθεση είναι όμως ιστορική» επειδή εγκαινίασε μια ολόκληρη σειρά επιθέσεων στο Παρίσι και στη Γαλλία που ονομάζονται τυφλές», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Η επίθεση στα Drugstore είχε γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου του 1974 στο Παρίσι, γύρω στις 17:10. Ένας άνδρας έριξε μια χειροβομβίδα από τον ημιώροφο του εστιατορίου στην εμπορική στοά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και 34 να τραυματιστούν. Ο Κάρλος δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες ποτέ, αλλά  καταδικάστηκε βάσει των αποδεικτικών στοιχείων.

Ο 72χρονος σήμερα Κάρλος εκτίει επίσης ποινές ισόβιας κάθειρξης για τις δολοφονίες δύο Γάλλων αστυνομικών και ενός πληροφοριοδότη της αστυνομίας το 1975, καθώς και για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Παρίσι και τη Μασσαλία το 1982 και 1983 που σκότωσαν 11 άτομα και άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες.
Ο διαβόητος τρομοκράτης είχε πει την Τετάρτη στους δικαστές… χαριτολογώντας: «Βρίσκομαι σε υποχρεωτικές διακοπές επί 27 χρόνια και έξι μήνες»… Οι διακοπές του συνεχίζονται τελικά εφ’ όρου ζωής!

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Θα το ζήσουμε κι αυτό; Επίσημη επίσκεψη των Ταλιμπάν στη Ρωσία συζητά η Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: