Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της άτυπης τριμερούς στη Νέα Υόρκη, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, και οι διχαστικές τάσεις που επικρατούν στην ΕΔΕΚ, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τη Δευτέρα.

Προβάλλονται ακόμα ο διψήφιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες, ύστερα από καιρό, ο έλεγχος των αντισωμάτων πολιτών, ενόψει τρίτης δόσης του εμβολίου, η συνέχιση επιδότησης των διακοπών και τον χειμώνα, και οι ανησυχίες για παράνομες δραστηριότητες στον Ακάμα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Τι θα πει ο Αναστασιάδης στον Γκουτέρες για το Κυπριακό», αναφέρεται στις εισηγήσεις του Προέδρου στον ΓΓ του ΟΗΕ με στόχο να σπάσει η τουρκική αδιαλλαξία και να αρχίσει ξανά ο διάλογος για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι φαίνεται πως κερδήθηκε το πρώτο στοίχημα στα σχολεία αναφορικά με τον κορωνοϊό, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων χθες ήταν διψήφιος μετά από καιρό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαίνεται ο πόλεμος στην ΕΔΕΚ, με νέα πυρά Βαρνάβα – Σιζόπουλου.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «ΕΔΕΚ: Ένα κόμμα κομμένο στα δύο με κίνδυνο διάλυσης», αναφέρεται σε προπηλακισμούς και ένταση και στη χθεσινή εκλογική διάσκεψη της ΕΔΕΚ στην Πάφο, και νέες αλληλοκατηγορίες. Αλλού γράφει ότι θα κατασκευάσουν μικρά φράγματα στις πυρόπληκτες κοινότητες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πολίτες αναζητούν τα αντισώματά τους για να δουν αν “κρατούν” ακόμα.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Με Σύνταγμα 60’ στη βαλίτσα», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει επίσημα την πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 στην Τριμερή στη Νέα Υόρκη. Αλλού γράφει ότι δριμύς επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης στην Τάλα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι συνέχεια θα δοθεί στις επιδοτημένες διακοπές και μετά τον Νοέμβριο, με στόχο να διευκολυνθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων τον χειμώνα και η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βολιδοσκοπήσεις στην τριμερή για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα», γράφει ότι άρχισε επαφές στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Ανατασιάδης, με στόχο την επιστροφή στις συνομιλίες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους δότες μυελού των οστών, γράφοντας ότι πρόκειται για μια εμπειρία που αλλάζει κοσμοθεωρίες. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα διερωτάται πότε θα αρθούν οι παράνομες δραστηριότητες στον Ακάμα.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η Κύπρος τίμησε τον Ντέιβιντ Χάρρις με το Μετάλλιο του Μέγα Διοικητή του Τάγματος του Μακαρίου Γ’

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: