Αχταρμάς Τζόνσον στον ΟΗΕ: Αντιγόνη, Σοφοκλής και βάτραχος Κέρμιτ [video]

O Μπόρις Τζόνσον στο βήμα της ΓΣ του ΟΗΕEPA/EDUARDO MUNOZ / POOL




Ο γνωστός Τζόνσον. Ικανός να ευτελίζει ακόμη και εκείνες τις στιγμές του που θα ήθελε να είναι οι καλύτερές του.

Προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, και στο απόσπασμα που αφορούσε την κλιματική αλλαγή, ο Βρετανός πρωθυπουργός επιχείρησε (τρόπος του λέγειν) να πανρέψει τα οικολογικά του μηνύματα κινούμενος από τον Βάτραχο Κέρμιτ του Μάπετ Σόου έως τον Σοφοκλή και την αρχαία τραγωδία….

 

«Ο Σοφοκλής είχε πει «πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει». Ο άνθρωπος είναι «δεινός» και η λέξη «τρομακτικός» δεν είναι σωστή μετάφραση για τη λέξη «δεινός». Αυτό που ο Σοφοκλής εννοούσε είναι ότι το ανθρώπινο είδος είναι θαυμαστό. Είναι τρομακτικό, αλλά και αξιοθαύμαστο».

O Βρετανός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την φράση από την Αντιγόνη «Πολλά είναι τα φοβερά, μα τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό απ` τον άνθρωπο» για να επισημάνει πως όλοι μας είμαστε ικανοί για το κακό, αλλά και το καλό.

Λίγο νωρίτερα είχε καλέσει την ανθρωπότητα να ωριμάσει επικαλούμενος τον Κέρμιτ από το Μάπετ Σόου. «Ο Κέρμιτ ο Βάτραχος έκανε λάθος όταν έλεγε ότι ειναι δύσκολο να είσαι πράσινος», είπε.

 

Φυσικά δεν έλειψαν τα ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε έναν ήρωα για παιδιά για να μιλήσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η κλιματική αλλαγή αλλά και για τον γενικότερο «αχταρμά» των επιχειρημάτων του.

Συνελήφθη στη Σαρδηνία ο καταζητούμενος καταλανός αυτονομιστής ευρωβουλευτής Πουτζντεμόν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: