Τιμή και δόξα στους ηρωομάρτυρες Ισαάκ και Σολωμού: 25 χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία τους από τους Τούρκους

Τελέστηκε στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 25ο εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο των ηρωωμαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Εικοσιπέντε (25) χρόνια συμπληρώνονται από την τουρκική θηριωδία και βαρβαρότητα που οδήγησε στην άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού από τους γκρίζους λύκους, τους Αττίλες και τους ψευδοαστυνομικούς της κατοχής.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) για την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν άνανδρα από τις δυνάμεις του Αττίλα.

Η ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:

Τιμούμε την ιερή μνήμη και την ηρωική θυσία των νεαρών παλληκαριών που αφύπνισαν συνειδήσεις και δεν συμφιλιώθηκαν ποτέ με την τουρκική κατοχή.

Η θύμηση της θυσίας τους αποτελεί προσκλητήριο για τιμή και ευθύνη και κάλεσμα για αγώνα αντίστασης και λευτεριάς.

Το δίκαιο επιβραβεύει αυτούς που επιμένουν και δεν ξεχνούν. Ο αγώνας είναι δύσκολος και επίπονος. Οφείλουμε να πιστεύουμε στην εθνική δικαίωση όπως πίστεψαν οι ηρωομάρτυρες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού, όπως πίστεψαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα και για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Τιμούμε τη μνήμη τους, συνεχίζοντας τον αγώνα.

Η Κύπρος παραμένει δίπλα στην Ελλάδα: Τα μέλη της κυπριακής αποστολής πανέτοιμα να συνδράμουν στην Εύβοια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: