Τα κρούσματα κορωναϊού ενδέχεται να μειωθούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, εκτιμά ο καθηγητής Τζανάκης

File photo Τουρίστρια φορώντας καπέλο και μάσκα προστασίας διασχίζει την οδό Ερμού, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Μείωση στα κρούσματα κορωναϊού από τα μέσα Σεπτεμβρίου προβλέπει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, παρά τον υψηλό ρυθμό μολύνσεων που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι ενώ στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 800, τώρα ανέρχονται σε 333. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά και στο γεγονός ότι η μετάλλαξη Δ χτυπά κυρίως νεότερες ηλικίες.

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και λόγω της πιο δομημένης κινητικότητας του Σεπτεμβρίου αλλά και των αυξημένων τεστ, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του μήνα, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι.

Για τους πλήρως εμβολισμένους νοσηλευόμενους, τόνισε ότι αποτελούν το 10-15% του συνολικού αριθμού και από αυτούς το 99% είναι ηλικίας άνω των 80 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, λόγω άλλων παθήσεων.

Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωναϊού, επισημαίνοντας ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον κίνδυνο.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 5 φορές ενώ προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, – το όποιο από την ηλικία των 50 και κάτω φτάνει ακόμα και το 99% – από τη βαριά νόσηση που θα χρειαστεί νοσηλεία.

Μάλιστα ο καθηγητής έκανε ειδική αναφορά και στους αθλητές, επισημαίνοντας τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του κορωναϊού όπως η ίνωση των πνευμόνων, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να τερματίσει την καριέρα τους. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αθλητές που δεν εμβολιάζονται διακυβεύουν το μέλλον τους.

Πληροφορίες από Σκάι
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Οι διακοπές τελειώνουν, οι μολύνσεις αυξάνονται: Σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: