Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά στα Βίλια: Μάχη με το χρόνο δίνουν και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια [video]

Photo Φλόγες από την πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι Μάνδρας στην επαρχιακή οδός Οινόης – Πόρτο Γερμενού, την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021. Δραματική είναι η κατάσταση από τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων, όπου τη νύχτα εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί (Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα) και το γηροκομείο “Παναγιά Φανερωμένη” AΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτ μέσω ΚΥΠΕ




Σε μέτωπο 10 χλμ., επεκτείνεται η φωτιά που ξεκίνησε σε δρόμο στα Βίλια το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η φωτιά βρίσκεται σε τρία μέτωπα. Το ένα έχει κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, το άλλο προς ένα ύψωμα πριν από το όρος Πατέρα και το τρίτο μέτωπο προχωράει προς την Οινόη.

Στη μάχη για την πυρκαγιά στα Βίλια μπήκαν και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια «Ιλιούσιν» χωρητικότητας 40 τόνων, που πλέον κάνουν ρίψεις νερού πάνω στα μέτωπα στο όρος Πατέρας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγάλη πυρκαγιά μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Εναέρια μέσα σηκώθηκαν για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν εκ περιτροπής 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο και εκτείνεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων και σημειώνεται ότι ενώ το πρωί οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν περίπου δύο μποφόρ, πλέον είναι πιο ισχυροί, δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα, το ένα με κατεύθυνση τα Μέγαρα, το δεύτερο στο όρος Πατέρα και το τρίτο με κατεύθυνση προς την Οινόη

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η διαδικασία προσθαλάσσωσης και ανεφοδιασμού ενός canadair μέσα από 7 κλικ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: