Μητσοτάκης για τις φωτιές: Υπήρξαν εμπρησμοί, δεν ξέρω αν ήταν οργανωμένο, περιμένω τη Δικαιοσύνη

Εθελοντές επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ιδιαίτερη αξία έχει μια απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης για τις πυρκαγιές που κατέκαυσαν τη χώρα.

Ερωτώμενος, σχετικά, ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι ένας αριθμός των εκατοντάδων πυρκαγιών που ξέσπασαν μέσα σε λίγες ημέρες ήταν αναμφίβολα προϊόν εμπρησμού.

Απέφυγε όμως να τοποθετηθεί στο αν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο επισημαίνοντας ότι το ερευνά η Δικαιοσύνη και ότι δεν θέλει να εξάγει συμπεράσματα χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στο ερώτημα αν οι πυρκαγιές οφείλονται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών:

Κ. Μητσοτάκης: Αν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της να μπορέσει να καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα αν αυτό έγινε ή όχι και να αποδώσει και τις σχετικές ευθύνες.

Είναι βέβαιο όμως, το ξέρουμε, ότι πολλές από τις πυρκαγιές που μπήκαν τις τελευταίες ημέρες ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Δεν ξέρουμε αν υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο και δεν πρόκειται ποτέ να σπεύσω να καταλήξω σε συμπεράσματα, χωρίς να έχω στη διάθεσή μου τα απαραίτητα στοιχεία.

Από εκεί και πέρα, βεβαίως υπήρξαν εμπρησμοί τις τελευταίες ημέρες. Αλλά βεβαίως το γεγονός ότι είχαμε και αυτές τις θερμοκρασίες έκανε το έργο των όποιων εμπρηστών πολύ πιο εύκολο.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: Ανέλαβε ευθύνες, υποστήριξε θέσεις, υποσχέθηκε λύσεις και βελτιώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: