Λαβρόφ και Τσαβούσογλου συζήτησαν «λεπτομερώς» για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

File Photo: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσάβουσογλου με τον Ρώσο oμόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνάντησής τους. EPA / STR




Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζητήσαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και απηύθυναν έκκληση στις εθνικές δυνάμεις να εγγυηθούν την ασφάλεια και την τάξη στην χώρα.

«Οι πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στο Αφγανιστάν, εξέφρασαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για την σταθεροποίηση της κατάστασης και κάλεσαν τις κύριες εθνικές δυνάμεις να διασφαλίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την ασφάλεια και την τήρηση της τάξης στην χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, ότι επιθυμούν ειρηνικές σχέσεις με τις άλλες χώρες και θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών στο πλαίσιο του Ισλαμικού νόμου, όπως δήλωσαν στην πρώτη τους επίσημη συνέντευξη Τύπου από την ημέρα που κατέλαβαν την Καμπούλ.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης ότι οι πλευρές έθιξαν και άλλα διεθνή και διμερή ζητήματα, όπως και ότι «συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων διμερών επαφών σε επίπεδο κορυφής και υψηλό επίπεδο».

Mε πληροφορίες από Reuters και TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Θριαμβευτική επιστροφή του Μπαραντάρ του Χασάπη: Είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: