Κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών στην Κύπρο: Στο κόκκινο παραμένει τη Δευτέρα ο συναγερμός του Τμήματος Δασών

FILE PHOTO: Συνολικά οκτώ Κοινότητες εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Λεμεσό και την ορεινή Λάρνακα. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι για την Δευτέρα, ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών, σε όλες τις δασικές περιοχές, θα παραμείνει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

«Προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά», καταληγει η ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη και αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Κυριακή και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 37°C 23°C 25%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 36°C 25°C 40%
Λεμεσός: 33°C 23°C 59%
Αεροδρόμιο Πάφου: 34°C 25°C 60%
Φρέναρος: 37°C 25°C 39%
Πρόδρομος: 29°C 16°C 50%
Πόλις Χρυσοχούς: 35°C 25°C 54%

Η Κύπρος υποφέρει από τον κορωναϊό: Τρεις θάνατοι την Κυριακή και 389 νέα περιστατικά, 286 ασθενείς νοσηλεύονται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: