Η σαρκοφάγα «γόησσα» του ελληνικού βυθού: Η πανέφορφη αλλά άκρως επικίνδυνη ανεμώνη [Εικόνες βίντεο]

File photo Θαλάσσα ανεμώνη, όμορφη αλλά επικίνδυνση Screenshot via YouTube video




Όσο όμορφη είναι, άλλο τόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί αν κάποιοςβρεθεί πιο κοντά της από το επιτρεπτό όριο.

Η θαλάσσια ανεμώνη είναι ο νούμερο ένα εχθρός των καλοκαιρινών σας διακοπών καθώς ένα τσίμπημά της σας στέλνει στο νοσοκομείο και σας αναγκάζει σε χορήγηση ενέσιμης κορτιζόνης.

H θαλάσσια ανεμώνη μοιάζει με μέδουσα και έχει πολλά χρώματα. Ειδικά τα παιδιά «μαγεύονται» από την ομορφιά της και έχουν την τάση να την πλησιάζουν όταν την πετύχουν στα ρηχά νερά των θαλασσών για να «παίξουν» μαζί της.

Που θα τη συναντήσετε

Κατά κανόνα, οι ανεμώνες ζουν κολλημένες στα βράχια, υπάρχουν όμως και είδη που ζουν στην άμμο ή τη λάσπη και άλλα που κολλούν σε κοχύλια και μέδουσες. Είναι πιθανό να τις συναντήσετε στα ρηχά νερά, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί να μην τις πατήσετε και κυρίως να μην κάτσετε πάνω τους. Στην Ελλάδα, πολλά περιστατικά τσιμπήματος ανεμώνης έχουν σημειωθεί στην Καραθώνα του Ναυπλίου, όπου οι λουόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με τα σαρκοφάγα ζώα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο γιατρό.

Τα αποτελέσματα της «επίθεσης»

Σε περίπτωση που η θαλάσσια ανεμώνη σας τσιμπήσει, η ταλαιπωρία θα είναι αναπόφευκτη, καθώς πέρα από τον εντονότατο πόνο και την ενοχλητική φαγούρα, εξανθήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα σας το οποίο θα μοιάζει σα να έχετε καεί. Σε περίπτωση αλλεργίας δε, η αναφυλαξία είναι επίσης πιθανή. Τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο για ενέσιμη χορήγηση κορτιζόνης ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο, τα εξανθήματα και ο κνησμός.

Ενα παιδάκι, ηλικίας 7 ετών, ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται ακόμη, από τσίμπημα θαλάσσιας ανεμώνης, περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην περιοχή της Βουρβουρούς στη Χαλκιδική. Το παιδί μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του. (φωτο)

Πηγή: thes.gr

Στο πάρακάτω βίντεο βλέπουμε πως η ανεμώνη παγιδεύτει και τρώει να θύματά της

Με πληροφορίες από National Geographic, Nature Formidable – Φύση Θαυμαστή, thes.gr,reader.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Δείτε βίντεο από επίθεση γιγάντιας σμέρνας κατά ψαροτουφεκά: Θανάσιμοι κίνδυνοι στους ελληνικούς βυθούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: