Η Κύπρος ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα της Κομισιόν για φιλοξενία Αφγανών

File Photo: Oικογένειες επιβιβάζονται σε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εκκένωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamid Karzai στην Καμπούλ. EPA/U.S. Marine Corps photo by Sgt. Samuel Ruiz




Η Κύπρος διεμήνυσε στην Κομισιόν ότι παρά τις αυξημένες ροές μεταναστών που δέχεται καθημερινά, θα μπορούσε συμβολικά και ανθρωπιστικά να δεχθεί μέχρι τρεις Αφγανούς, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτάθηκε σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν Αφγανούς πολίτες, οι οποίοι ήταν συνεργαζόμενοι με την ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Η Κύπρος διαμήνυσε στην Κομισιόν ότι λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται με τις αυξημένες ροές μεταναστών που δέχεται καθημερινά και λόγω του ότι έχει υπερβεί τα όρια της σε ό,τι αφορά την δυνατότητα φιλοξενίας και υποδοχής, συμβολικά και ανθρωπιστικά θα μπορούσε να δεχθεί μέχρι τρία άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν κράτη μέλη της ΕΕ που δήλωσαν ότι δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κανέναν Αφγανό.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη πραγματοποιείται έκτακτο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αν και έχει “παγώσει” το Κυπριακό λόγω του Αφγανιστάν, παραμένουν οι σχεδιασμοί για τη Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: