Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ο ρόλος τους ΕΒΚΑΦ στο θέμα των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, τα νέα δεδομένα που έχουν πλέον οι ανεμβολιάστοι με την κατάργηση των δωρεάν rapid tests, οι προτάσεις των κομμάτων για τα συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών καθώς και το ποσοστό υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της Κυβέρνησης, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Βραχίονας της Άγκυρας», γράφει στο κύριο της θέμα για τον ρόλο του ΕΒΚΑΦ στην υφαρπαγή των ε/κ περιουσιών, σημειώνοντας πως με τρεις παραποιημένους χάρτες που εξέδωσε διεκδικεί περιουσίες σε όλη την Κύπρο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Αστυνομία αναζητεί τους δράστες των απειλών κατά παιδιάτρων για τη θέση τους υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών. Αλλού, γράφει πως στο θέμα του τουρισμού, μουδιασμένη παραμένει ακόμα η βρετανική αγορά.

Ο «Πολίτης», κάτω από τον τίτλο «Τέρμα τα ΄δώρα΄, ώρα προσωπικής ευθύνης», γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ rapid test, τα οποία πλέον πληρώνουν, και εμβολιασμού. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σε ποσοστό μεταξύ του 25-34% του ΑΕΠ για την περίοδο από το 1995-2018 είναι η παραοικονομία στην Κύπρο. Αλλού γράφει για ηλιαχτίδα φωτός στον τουρισμό στην Κύπρο τον Αύγουστο.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Λίστες με ΄ακατάλληλους΄» γράφει πως προβληματικές αποδείχθηκαν οι προτάσεις κομμάτων για τα συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών. Σε άλλο του θέμα γράφει πως το Υπουργείο Εργασίας ετοίμασε νομοσχέδιο για την άδεια μητρότητας το οποίο θα οδηγηθεί το Φθινόπωρο στη Βουλή. Αλλού, γράφει πως η Λευκωσία συνεχίζει το «τρέξιμο» για τις τουρκικές προκλήσεις στο Βαρώσι.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «82% των κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα παραμένουν στα συρτάρια», γράφει πως παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για τα αναπτυξιακά έργα, η επίδοση του κράτους έσπασε κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ. Αλλού, γράφει πως πέραν των 188 χιλιάδων ατόμων άνω των 18 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα στην Κύπρο. Σε άλλο της θέμα γράφει για «σιωπή» της Κυβέρνησης, παρά τις πιέσεις, στο κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: