Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η αναμονή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για φυσική επάνοδο των φοιτητών στα πανεπιστήμια και για τα διαβατήρια, η τριμερή στην Ιερουσαλήμ, οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα, στα πρωτοσέλιδά, τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παράταση αγωνίας για φοιτητές-πανεπιστήμια» ότι η Κυβέρνηση δίνει λίγο ακόμα χρόνο για να ξεκαθαρίσει η εικόνα της πανδημίας και να υπάρξουν νέες διαβουλεύσεις. Αλλού γράφει ότι ξεκάθαρα μηνύματα στην Άγκυρα έστειλαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ με τις δηλώσεις τους μετά τη χθεσινή τριμερή στην Ιερουσαλήμ. Γράφει, επίσης, ότι άλλοι έξι νεκροί χθες από κορωνοϊό, μεταξύ τους γυναίκα 62 ετών.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Η μεγάλη απόφαση για τα πανεπιστήμια» γράφει ότι το Υπουργικό θα καθορίσει τον τρόπο της φυσικής επανόδου των φοιτητών λόγω COVID. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν -αλλά και στον Λίβανο- συνιστούν μεγάλη πρόκληση και ο ρόλος τον οποίο επιχειρεί να παίξει η Άγκυρα, αναβαθμίζοντας την παρουσία της, ανησυχεί το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα. Γράφει, επίσης, ότι μετεξεταστέα είναι η Κύπρος στην πράσινη ανάπτυξη, επικαλούμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τους παίρνει τα διαβατήρια» ότι η ώρα των αποφάσεων για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση για την αντίδραση στις τουρκικές παράνομες ενέργειες στο Βαρώσι από την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, έχει φτάσει. Αλλού γράφει ότι για ουσιαστικές και με προοπτική συζητήσεις στο Ισραήλ τόσο σε τριμερές όσο και σε διμερές επίπεδο, έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Γράφει, επίσης, ότι θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα «Εργάνη» κατά της αδήλωτης εργασίας από 13 Σεπτεμβρίου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ερωτηματικό η ετοιμότητα πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι» γράφει ότι μέχρι στιγμής φαίνεται χωρίς λύσεις να παραμένουν καίρια ζητήματα που θα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Αλλού γράφει ότι στο χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όλο και περισσότερα παιδιά χάνονται, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά ΜΜΕ. Γράφει, επίσης, ότι φυσική παρουσία φοιτητών κατά 80% θέλουν τα πανεπιστήμια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,  Δήμητρα Νικολάου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: