Αποκάλυψη: Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί το Μαρόκο και την Ελλάδα για να απωθήσουν τους μετανάστες

FILE PHOTO: Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ




Άρθρο του Giuseppe Gagliano στην ιστοσελίδα startmag.it καταπιάνεται για τον τρόπο με τον οποίο το Μαρόκο και η Ελλάδα κινούνται απέναντι στους μετανάστες με την έγκριση και τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνει ότι: «Ενώ στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στη Λαμπεντούζα, η εισροή μεταναστών συνεχίζεται αμείωτη, το Μαρόκο και η Ελλάδα έχουν αντίθετα επιλέξει μια πολύ διαφορετική θέση από την ιταλική…»

Σχετικά με την Ελλάδα αναφέρεται ότι η χώρα μας έχει χρησιμοποιήσει μια παρόμοια στρατηγική για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών που διασχίζουν τον ποταμό Έβρο, ο οποίος χωρίζει την Τουρκία και την Ελλάδα.

Ακριβώς σε αυτήν την περιοχή, η Ελλάδα έχει θέσει ένα μεταλλικό φράχτη μήκους περίπου 40 χιλιομέτρων και ύψους 5 μέτρων για να αποτρέψει τις παράνομες διαβάσεις προσφύγων, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν. Προκειμένου να ενισχυθεί η επιτήρηση, η Ελλάδα χρησιμοποιεί ραντάρ, κάμερες, ακόμη και κανόνια ήχου…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε). στηρίζει τώρα τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας. Αλλά και άλλες χώρες υιοθετούν μια στρατηγική push-back: στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ουγγαρία έχει απορρίψει 36.000 και η Πολωνία 28.000.

Ακόμη και η Τουρκία προχωρά σε μια στρατηγική παρόμοια με αυτή της Ελλάδας και του Μαρόκου, χτίζοντας ένα τσιμεντένιο τείχος στα σύνορα με το Ιράν, σύνορα μήκους περίπου 290 χιλιομέτρων, υποστηριζόμενα από 110 χλμ χαρακωμάτων και εκατό πύργους παρακολούθησης οπτικών ινών.

Εάν η Τουρκία έχει κάνει μια τόσο δραστική επιλογή, αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι, για παράδειγμα στην επαρχία Ιβάν, έφτασαν περίπου 20.000 κανονικοί μετανάστες το 2021, στους οποίους πρέπει να προστεθούν 700 διακινητές που φυσικά θα επωφεληθούν από την παράνομη μετανάστευση.

Για την αποφυγή αμφιβολιών, υπενθυμίζουμε ότι χάρη στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,6 εκατομμύρια Σύριους συν 320.000 πρόσφυγες διαφορετικών εθνικοτήτων…»

ΠΗΓΗ: startmag.it – L’Ue foraggia Marocco e Grecia per respingere i migranti

Οργή εναντίον του Ερντογάν: Οι φλόγες στην μεσογειακή ακτογραμμή απειλούν να τον “κάψουν” πολιτικά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: