Ακατάληπτη απάντηση του Βρετανικού Μουσείου στο σαφές ερώτημα για τα… πλημμυρισμένα Μάρμαρα

File photo: Τμήμα των εκθεμάτων από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




Το Βρετανικό Μουσείο τοποθετήθηκε επισήμως στο ερώτημα τι συμβαίνει με τις ελληνικές αίθουσες ότι εκτίθενται τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Το ερώτημα απηύθυνε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη μετά τις αποκαλύψεις ότι οι αίθουσες παραμένουν κλειστές επί μήνες καθώς έχουν γεμίσει νερά και γίνεται προσπάθεια να επισκευαστούν.

Για το θέμα αυτό υπήρξε παρέμβαση και από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που σημείωσε ότι η κατάσταση του Βρετανικού Μουσείου αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να επιστρέψουν τα Μάρμαρα στην Ελλάδα.

Η απάντηση του βρετανικού μουσείου στο ερώτημα της ΕΡΤ για τις συνθήκες φύλαξης και έκθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα όπως και την αιτία που οι “Ελληνικές αίθουσες” παραμένουν κλειστές τόσους μήνες είναι η εξής:

«Οι αίθουσες 13 έως 18 στο ισόγειο του Βρετανικού Μουσείου έχουν αφαιρεθεί προσωρινά από τη δημόσια πρόσβαση. Το Μουσείο έχει αναλάβει ένα πρόγραμμα εργασίας σε αυτές τις γκαλερί και ο προγραμματισμός αυτής της εργασίας καθυστέρησε λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας στο πρόγραμμα του Μουσείου.

Περαιτέρω εργασίες και έρευνες πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι και αυτές οι γκαλερί είναι προς το παρόν κλειστές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών μας και η συλλογή ενώ πραγματοποιούνται αυτές οι έρευνες.

Αυτά τα βασικά έργα αποτελούν μέρος ενός προγράμματος συντήρησης κτιρίων, το οποίο θα βοηθήσει να γίνουν μελλοντικά έργα στο κτίριο του Μουσείου. Παράλληλα με αυτές τις βασικές επισκευές, αναπτύσσουμε ένα στρατηγικό masterplan για να μεταμορφώσουμε το Μουσείο στο μέλλον. Θα περιλαμβάνει την ενεργή ανακαίνιση των ιστορικών κτιρίων και της περιουσίας μας, τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών μας και την ανάληψη μιας φιλόδοξης επανάληψης της συλλογής στα επόμενα χρόνια.

Το Μουσείο είναι ένα ιστορικό και διατηρητέο κτίριο και υπάρχουν συνεχείς αξιολογήσεις υποδομής σε ολόκληρο τον χώρο. Έχουμε μια ομάδα ειδικών που κάνουν τακτικούς ελέγχους σε όλο το Μουσείο για να παρακολουθούν και να διασφαλίζουν την κατάλληλη διαχείριση των κινδύνων για τη συλλογή. Η φροντίδα της συλλογής και η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού μας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητά μας.»

Με πληροφορίες από ertnews.gr / Ευδοξία Λυμπέρη
Λονδίνο, Αγγλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Απαράδεκτοι οι Εγγλέζοι… Βρέχει στα μάρμαρα του Παρθενώνα: Διείσδυση νερού στο Βρετανικό Μουσείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: