Τα μηνύματα φτάνουν στην Άγκυρα: Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ομιλεί για στρατηγική συνεργασία με την Αίγυπτο

Την εκτέλεση κοινών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων στο άμεσο μέλλον, συμφώνησαν ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατιωτικής Παραγωγής της Αιγύπτου Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας, ΚΥΠΕ




Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, στο γεγονός της σημερινής συνάντησης του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

«Η στρατηγική συνεργασία Αιγύπτου – Κύπρου είναι πολυσχιδής και στηρίζεται σε πολλούς τομείς», τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντησή τους, οι δύο Υπουργοί «συζήτησαν διεθνή και διμερή ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών αλλά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης τόνισε τη μελλοντική ενίσχυση των συνεργασιών με την Αίγυπτο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κύπριος υπουργός ‘Αμυνας, δήλωσε:

«Η Κύπρος και η Αίγυπτος εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους, έχουμε συμφωνήσει με τον ομόλογό μου την ανάγκη της δημιουργίας ενός περιφερειακού φόρουμ, ενός φόρουμ που θα συμμετέχουν και άλλες χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμάς, που στηρίζουν το διεθνές δίκαιο, που στηρίζουν το δίκαιο της θάλασσας και μέσα σε αυτήν την αναγκαιότητα έχουμε επίσης συμφωνήσει για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων, μέσω των επιπλέον ασκήσεων τις οποίες και θα δρομολογήσουμε πολύ σύντομα».

Παράλληλα, αναφορικά με τον θάνατο τεσσάρων Αιγυπτίων νέων στις πυρκαγιές της Κύπρου, ο κ. Πετρίδης ανέφερε:

«Εξέφρασα στον ομόλογό μου τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια τεσσάρων νέων ανθρώπων από την Αίγυπτο, στις πυρκαγιές που είχαμε πρόσφατα στην Κύπρο. Να διαβεβαιώσω την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και της Πολιτείας για να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε τις οικογένειες των θυμάτων».

Σκληρά αντέδρασαν εναντίον της Σπέχαρ το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ: Ο ΟΗΕ νίπτει τας χείρας του για την κατοχή της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: