Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ πάει στα αφεντικά του στην Τουρκία: Σήμερα για τριήμερη επίσκεψη

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Τις περιοχές Ελαζίγ, Μαλάτια και την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφθεί από σήμερα μέχρι και τις 8 του μηνός ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη σήμερ στις 2 το μεσημέρι, όπου θα έχει κάποιες επαφές (που δεν αναφέρονται) και θα παρακαθίσει σε γεύμα προς τιμή του.

Την Κυριακή θα μεταβεί στο Ελαζίγ όπου θα επισκεφθεί τους τάφους της οικογένειας του εν αποστρατεία Τούρκου στρατιωτικού Ιλχάν που είχαν δολοφονηθεί από Ελληνοκύπριους – όπως αναφέρει ο ισχυρισμός– στο μπάνιο του σπιτιού τους στην κατεχόμενη Λευκωσία «τα ματωμένα Χριστούγεννα». Εκεί θα αφήσει χώμα από τα κατεχόμενα το οποίο θα μεταφέρει μαζί του.

Την Δευτέρα θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Φιράτ σε διάλεξη με τίτλο «Ο αγώνας των Τ/κ από το παρελθόν μέχρι τις μέρες μας».

Την Τρίτη θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη και το βράδυ στα κατεχόμενα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το άνοιγμα του Βαρωσίου μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με την συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σχολιάζοντας – όπως γράφει – την χθεσινή δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι τα βήματα στο Βαρώσι δεν θα παραβιάσουν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, στην ανάρτησή του ο κ. Ερχιουρμάν προσθέτει ότι «πρέπει και να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Παραδείγματος χάρη στο ψήφισμα 550 λέει πως το κλειστό Βαρώσι πρέπει να παραδοθεί η ‘διοίκηση’ στα ΗΕ. Και ακριβώς εδώ είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε / διαπραγματευτείτε αυτό το ζήτημα ‘διοίκησης’ με τον ΟΗΕ».

Το Βαρώσι, συνέχισε, θα κλονίσει το στάτους κβο, θα παρέχει κίνητρα για μια ολοκληρωμένη λύση και αυτό είναι το βήμα που θα φέρει τους Τουρκοκύπριους με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα. Διαφορετικά, το «άνοιγμα» του Βαρωσίου για μια επίσκεψη ή ένα ολοκληρωμένο άνοιγμα χωρίς διαβούλευση / διαπραγμάτευση με τον ΟΗΕ δεν θα κάνει τίποτε άλλο παρά να δημιουργήσει νέα προβλήματα στη διεθνή σκηνή για τους Τουρκοκύπριους, κατέληξε.

Μηχανοκίνητη πορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολομού, στα 25 χρόνια από την δολοφονία τους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: