Νέα έρευνα: Εως και 10 φορές περισσότερα αντισώματα παράγουν τα εμβόλια mRNA

Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels




Τα εμβόλια της τεχνολογίας mRNA παράγουν έως και 10 φορές περισσότερα αντισώματα σε σχέση με τα συμβατικά, έδειξε νέα έρευνα στο Χονγκ Κονγκ.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, κατέδειξε ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων σε νοσοκομειακούς που είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της BioNTech ήταν δέκα φορές υψηλότερα από τα αντισώματα εκείνοων που είχαν εμβολιαστεί με το συμβατικό εμβόλιο της (κινεζικής) Sinovac Biotech.

Παρότι τα αντισώματα που καταπολεμούν την ασθένεια δεν περιγράφουν την πλήρη εικόνα όσον αφορά στη μέτρηση της ικανότητας για παραγωγή ανοσίας και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων «η διαφορά στη συγκέντρωση εξουδετερωτικών του ιού αντισωμάτων που εντοπίστηκε στη μελέτη μας, μπορεί να μεταφρασθεί σε σημαντική διαφοροποίηση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου», αναφέρουν οι ερευνητές.

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα των συμβατικών εμβολίων έχει οδηγήσει χώρες από την Ταϊλάνδη έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να προσφέρουν στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες τους μία ακόμη ενισχυτική δόση καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα»  προκαλέι ξανά αύξηση κρουσμάτων, σχολιάζει το Bloomberg.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Aκολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Τρομακτική πρόβλεψη Τζανάκη: Θα νοσήσουν από 400.000 έως 600.000 ανεμβολίαστοι

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: